Udbred din forretning

Der kan være stor værdi at hente ud over din kerneforretning

Selvom man har en ting, som man er rigtig god til, så kan det nogle gange være en god ting at bevæge sig en smule væk fra den. Ikke alt for langt, men kaster man sig som virksomhed ud i noget, som ligger tæt på sin kerneforretning, som stadig har en relevans.

Det har vi flere eksempler på her i Danmark, og det giver rigtig god mening, hvis man kan finde en god måde at gøre det på. Det er ikke alle idéer, der er lige oplagte, og man skal altid afveje, om man får nok ud af sin investering, men der er potentielle gevinster at hente, hvis man har kapacitet til noget mere.

Gevinsten kan også komme på flere måder og kan fungere som blandt andet branding af ens egen virksomhed. På sin vis er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan lade sig gøre.

Dog er det vigtigt at overveje, om man vil sætte noget i søen for sin egen skyld, eller om man sætter gang i initiativer for at støtte op om sin kerneforretning.

Hudpleje med egen klinik giver troværdighed

Det første eksempel på nogen, der er trådt lidt uden for deres kerneområde er danske Beauté Pacifique. Man kan købe Beauté Pacifiques cremer, lotions og dets lige i mange butikker, men det er altså en forretning, der i første omgang producerer hudpleje og såkaldt ’derma-kosmetik’.

Alligevel kan man også finde Ambulatoriet i regi af Beauté Pacifique. Det er en hudplejeklinik, som ligger i forlængelse af hovedkvarteret i Hadsund, og det er en helt reel hudklinik, hvor man kan komme til konsultationer og behandlinger. Der er måske ikke åbent lige så ofte som andre klinikker, men der er hudlæger tilknyttet, og der kommer patienter.

Det giver naturligvis Beauté Pacifique en stor troværdighed, at de kan sige, at de driver en hudklinik, samtidig med at de producerer hudplejeprodukter. Her er det brandingværdien, der er i højsæde for Beauté Pacifique.

Selv siger hudplejefirmaet, at Ambulatoriet blev skabt for at hjælpe flere til en sund, ren og smuk hud, men mon ikke det er håbet for Beauté Pacifique, at det i høj grad er på baggrund af deres produkter.

Politiken giver sig selv indhold

Et helt andet eksempel på, hvordan man kan give sin forretning noget ekstra ved at gå uden for sit kerneområde er ved at gøre, som Politiken har gjort det med deres Kritikerskole. Teknisk set hedder den Politikens Debattør- og Kritikerskole, men ofte bliver den bare kaldt kritikerskolen.

Kender man den ikke, er det kort fortalt Politiken, som kører et forløb over et par måneder, hvor unge, samfundsengagerede mennesker kan lære at blive bedre til at debattere. Og skrive debatindlæg. Det er her, det smarte ligger.

Ved at lære de unge mennesker at skrive debatindlæg, som passer til Politikens format og i Politikens regi, vil de unge naturligvis have en tilbøjelighed til at skrive debatindlæg til Politiken.

På den måde får Politiken lidt branding som en aktiv del af en debatkultur, men de får ikke mindst også opildnet de unge til at skrive debatindlæg til avisen. De lærer de unge at levere indhold til sig selv, som de så kan bringe – hvilket jo er deres primære levebrød.