it sikkerhedsfirma

Styrk it-sikkerheden på arbejdspladsen

I takt med at verden bliver mere og mere digitaliseret, øges risikoen for cyberangreb fra it-kriminelle. IT-sikkerhed er desværre et at de punkter, som ikke har højeste prioritet i flere virksomheder. For at forberede virksomheden bedst muligt, kan det være en god ide at få et IT sikkerhedsfirma ud for at rådgive om sikkerhed og løsninger. Som leder er det vigtigt at træde frem og gøre en indsats for at styrke en sikker digital adfærd blandt virksomhedens ansatte.

Udarbejd en IT-sikkerhedspolitik

Har dine medarbejdere styr på, hvordan de skal agere, hvis virksomheden bliver udsat for et cyberangreb, eller opdager noget mistænksomt? En it-sikkerhedspolitik giver klare retningslinjer for, hvordan ledelse og medarbejdere skal forholde sig til IT-sikkerheden, og samtidig er det et fælles ansvar at sikre, at den overholdes. Hver gang der ansættes en ny medarbejder, bør vedkommende gennemlæse it-sikkerhedspolitikken og være indforstået med denne. Større virksomheder kan muligvis have behov for en form for beredskab, hvis uheldet er ude. Ved at være forberedt på det værste har alle medarbejdere styr på, hvordan de skal agere, så der kan handles hurtigt og målrettet.

Træn medarbejderne

Cyberangreb sker typisk på baggrund af medarbejdernes brugeradfærd. Sørg for at medarbejderne får en forståelse for it-sikkerhed gennem kurser, som fokuserer på praktiske eksempler, der er relaterbare. På den måde er det nemmere for medarbejderne at huske reglerne og forholde sig til dem. Emner der kan tages op, kan eksempelvis være:

  • Håndtering af mistænkelige mails – hvordan spotter man ondsindede mails og undgår at blive udsat for phishing.
  • Stærke adgangskoder – stærke adgangskoder består af minimum 12 bogstaver, tegn og tal i en kombination af store og små bogstaver og bør kun anvendes ét sted.
  • Sikring af hjemmearbejdspladsen – hvis nogle af medarbejderne har hjemmearbejdsdage, skal udstyret holdes opdateret samtidig med, at der stilles krav til en sikker forbindelse, som forhindrer uønskede indtrængere. Derudover skal it-udstyret opbevares forsvarligt.

it sikkerhedsfirma

Hold jer opdateret og tag backup

Hold software og styresystemer opdateret for at undgå brud på sikkerheden. Hvis der opstår sikkerhedshuller, er enheden mere udsat for hackerangreb. De fleste programmer kan opdateres automatisk, hvis de indstilles herefter. Gør det til en ugentlig rutine at tjekke for opdateringer, hvis I vælger at opdatere manuelt.
Noget som flere glemmer at gøre, er at tage backup af deres data. Det sker ikke automatisk, medmindre enheden er indstillet herefter. Eksempelvis tror mange fejlagtigt, at Microsoft 365 tager automatisk backup af mails, dokumenter og anden data. Dette er ikke tilfældet. Dataene synkroniseres blot, så de kan tilgås fra andre enheder.

Bliv sikker med antivirus og firewall

Antivirus og firewall er to beskyttelsesformer, som virksomheder ikke må være foruden, for at komme cyberangreb i forkøbet. Et antivirusprogram lapper sikkerhedshullerne ved at identificere og fjerne malware og virus fra computeren. Antivirus forhindrer også ransomware og phishing, som er i stigende udvikling på grund af digitaliseringen. En firewall fungerer som et værn, der holder uønskede indtrængere, som prøver at tilgå netværk og systemer, ude. Firewallen scanner indgående trafik på netværket og blokerer for sortlistet data. For at stå bedre mod nutidens it-trusler er en NextGeneration firewall at foretrække frem for en klassisk firewall.