spar energi

Få styr på din virksomheds strømslugere

Det er dyrt at have virksomhed, og det er det uanset om du ejer en lille butik på hjørnet, har en lokal håndværkervirksomhed eller er siddende direktør på et kontor i en større virksomhed. Derfor så er der også mange steder, hvor virksomhederne kan spare, hvis de vælger at gøre en indsats for det.

Her taler vi bl.a. om flere af strømslugerne i virksomheden og/eller på kontoret. For hvornår har du sidst tænkt på at skifte din belysning eller tjekke op på din aircondition? Her får du et par gode råd til, hvilke apparater/elementer i virksomheden, som tager mest strøm. Og hvordan du undgår det fremadrettet.

Tjek din belysning

Er dine lamper tændt uden for kontorets/arbejdspladsens arbejdstid? Eller er det blot nogle gamle nogle gamle enheder, der ikke kan justeres? Så bør du undersøge muligheden for at opgradere din belysning til noget mere energivenligt og energibesparende. Lys der står tændt uden for normal åbningstid/står tændt hele tiden eller gammel belysning kan have stor betydning for din samlede energiregning. Du kan derfor med fordel skifte dem ud til nyere teknologi, som eks. LED eller sørge for at slukke uden for virksomhedens åbningstid.

Tjek op på din aircondition/ventilation

Har du styr på dine varmekilder og/eller ventilationssystemer i virksomheden? For mange virksomheder er denne post også en af dem, der bruger rigtig meget energi. Hvis du i stedet for et almindeligt ventilationsanlæg får en installation af varmepumpe, kan du spare mange penge årligt på din regning. Sørg for at få professionel vejledning af en autoriseret montør, så du ved, hvad der passer til jeres behov.

Har du anden varmekilde, som eks. et fyr eller lign. kan en varmepumpe hjælpe dig med at få en billig varme samtidig med, at der sker ventilation i rummet. Derfor kan dette være en god løsning for mange virksomheder. Beløbet til anskaffelsen af en varmepumpe vil hurtigt være tjent ind inden for en årrække. Samtidig sender du et signal om, at du er miljøbevidst og tænker over virksomhedens forbrug. Det er noget, de fleste kunder godt kan lide.

Tjek virksomhedens udstyr

Det er langt fra alle virksomheder, der tænker over, hvad anskaffelsen af en bestemt type udstyr vil koste i vedligeholdelse. De fleste tænker på, hvad det koster nu og her, men vælger du at se på, hvor meget energi udstyret koster i vedligeholdelse, kan det også hjælpe dig på vej til en mindre elregning. Det samme gælder, hvis du har computere eller andet udstyr stående på standby. Ved at slukke helt for apparaterne kan du spare yderligere på elregningen.

Overvågning kan spare dig for penge

overvågning af energiforbrugMåske har du ikke tænkt over det før, men at overvåge dit energiforbrug kan faktisk være en ret genial løsning. Når du overvåger dit energiforbrug, vil du hurtigt kunne danne dig overblik over, hvad der tager mest energi i din virksomhed. På den måde er det også hurtigere at få problemet løst med det samme, fremfor at energiniveauet bliver tårnhøjt, fordi du ikke er opmærksom. Mange små apparater kan hurtigt bruge meget energi, hvis de er i stykker. Få derfor en overvågning af dine apparater, så du kan se, hvad der kan forbedres.