indeklima paa kontoret

Hvordan er indeklimaet på dit kontor?

Artiklen indeholder reklamelinks

Hvordan er din arbejdsposition og situation? Sidder du på kontor ligesom tusinde andre mennesker i Danmark, så kender du sikkert til diverse udfordringer, når man sidder samlet og arbejder.

Der er mange ting der skal fungere og passe sammen på en arbejdsplads. Der skal koordineres, samarbejdes, rådes og læres. Når man sidder på kontor i et fælleskab kan der hurtigt blive et dårligt indeklima, idet man sidder flere sammen i det samme rum. Har du oplevet det på din arbejdsplads?

Det er en ting, der skal tages op på møder, hvis det er et problem for dig og dine kollegaer. Der er nemlig flere ting omkring miljø, der kan forværre indsatsen, humøret og sygedage.

Det er problemstillinger vi vil tage fat på i denne artikel. For hvad er symptomerne, årsager og forebyggelsen af et dårligt indeklima? Læs med her, og få svar på dine spørgsmål.

Gevinster ved et godt indeklima

godt indeklimaArbejder du på et kontor hvor i sidder flere sammen, kan det være svært at bevare et godt indeklima. Men det er rigtig vigtigt, at bevare det gode indeklima, og det kan få store betydninger for virksomheden.

Koncentrationsevnen og produktiviteten står på spil, når indeklimaet ikke fungere. Luftfugtigheden og temperaturen er med til påvirke hjernen, og den mentale præsentationsevne. Der er dog flere gode grunde til, at gå mere op i miljøet omkring dig og dine kollegaer.

For virksomheden betyder det muligvis, at der skal investeres i forbedringer til miljøet indendørs. Det vil på længere sigt give økonomiske fordele for virksomheden, hvis miljøet er i top hos medarbejderne.

Nye ventilationssystemer bliver ofte nedprioriteret, fordi man gerne vil spare på energien. En sådan investering kan give et bedre arbejdsmiljø, hvor luftkvaliteten og temperaturen kan styres – og giver en fantastisk effekt hos de ansatte.

Nedprioriteringen skyldes ofte, at der ikke tidligere har været ret meget fokus på indeklimaet i virksomhederne, og omkostningerne derved har ikke været synlige nok. Det skal der laves om på nu. Det er på tide, at skabe gode miljøer, hvor alle føler sig godt tilpas.

Vurdering af et dårligt indeklima

Der er flere årsager og symptomer på dårligt indeklima. Har du problemer med hovedpine, åndedrætsbesvær og kvalme, så kan miljøet på din arbejdsplads være skylden dertil. Det skyldes, at kroppen er enormt følsom over for dårligt indeklima, og det er meget forskelligt, hvordan folk reagere.

Der er fire meget hyppige problemer der opstår, hvis du til dagligt befinder dig i et dårligt indeklima: Irriteret og kløende øjne, hovedpine, problemer med skulder, nakke og ryg samt træt- og sløvhed.

Symptomerne på et dårligt indeklima viser sig, når du har opholdt dig på arbejdspladsen i kort tid, bliver værre i løbet af dagen og forsvinder eller bliver mindre, når du har fri og kommer hjem.

Oplever du nogle af disse symptomer, er det en god idé at observere det, også snakke med dine kollegaer om det. Måske er der flere som har samme symptomer – er det tilfældet skal det tages op på møder, så i kan få et godt indeklima og derved en bedre arbejdsdag.

Sådan får i et godt indeklima

I bund og grund handler det om, at få gjort ordenligt rent, luftet ud hver dag og kunne styre temperaturen i rummet, så luftkvaliteten forbliver god hele tiden.

Hjælp hinanden med at få luftet ud, når i møder ind og når i går til frokost. På den måde sikre i, hvis der ikke er et ventilationssystem, at luften er ren og behagelig. Dertil er det en god idé, at have orden på skrivebordene, så rengøringen kan komme til.

Får i et ventilationssystem skal der være klare regler om, hvordan den bruges, så ingen kommer til at få træk og kulde. Lav nogle faste aftaler og regler omkring, hvordan der skal se ud på kontoret og hjælp hinanden med at huske på det.