Forsikring på arbejdet

Sådan minimerer du forsikring på arbejdet

Artiklen indeholder reklamelinks

Alle erhvervsdrivende i dag skal have en forsikring, hvis de har ansatte.  Det betyder i praksis at alle danske selskaber skal have en forsikring, mens virksomheder i visse tilfælde kan slippe.

Og afhængigt af branchen skal der tegnes flere forsikringer. For håndværkere skal der fx tegnes ansvarsforsikring, skadesforsikring og en række andre forsikringer i det tilfælde, at noget skulle gå galt.

Du har dog flere muligheder for at minimere denne forsikring.

Rigtigt udstyr nedsætter præmie

Du har som privat mulighed for at nedsætte din indboforsikring ved at investere i en proper, forsikringsgodkendt lås til dit hjem. Denne lås minimerer risikoen for indbrud tilpas meget til, at forsikringsselskabet er villig til at give dig en lavere præmie.

Lidt det samme gør sig gældende inden for erhverv. Køber du som håndværker de bedste sikkerhedssko, det bedste udstyr og nyere biler, kan du også slippe afsted med en lavere præmie, end hvis du går efter prisen som det ultimative parameter, når du handler ind.

Des dårligere stand, dine ting er i, des større er risikoen ved at forsikre dem – og des mere stiger prisen. Det giver egentligt meget god mening.

Send din forsikringspræmie i udbud

Flere smarte tjenester, herunder Findforsikring og iForsikring lader dig sende din forsikringspræmie i udbud blandt flere forsikringsudbydere.

I praksis betyder det, at du ”indhenter tilbud” på din forsikring.

Du kan sende din situation ind til Findforsikring eller iForsikring og til gengæld få priser fra 3-5 forsikringsselskaber, der gerne vil have dig som kunde.

Herefter er det blot op til dig at vælge den rigtige og billige forsikring.

Forhandl efter nogle år

Din forsikring tjener penge på dig, når du ingen skader anmelder. Du er en god kunde, de gerne vil beholde. Og de vil gerne tjene lidt penge på dig i stedet for ingen penge at tjene.

Har du ikke haft skader i et par år, bør du derfor ringe til dit forsikringsselskab og se, om du ikke kan forhandle dem ned til en lidt bedre pris.

Det vil de typisk være villige til, hvis alternativet er, at de mister dig som kunde.

Dette er dog også med en vis risiko for dig, da det også virker den anden vej rundt. Anmelder du flere og især større skader, skal du også regne med, at din præmie stiger. Og da andre forsikringsselskaber har mulighed for at se din gamle historik, skal du ikke være sikker på at de vil have dig som kunde for en mindre præmie heller.

Slankere medarbejdere er lig med bedre præmie

Et alternativt trick kan være at udskifte den fede buffet med noget mindre og sende medarbejderne ud at motionere.

Slanke medarbejdere er nemlig lig med en bedre forsikringspræmie for din virksomhed.

Det skrev Politiken.dk om tilbage i 2008 og det gælder stadig. Sunde og slanke medarbejdere er mindre sandsynlige skadesofre og har sjældnere brug for deres forsikring – det vil de danske forsikringsselskaber gerne belønne med en lavere præmie.

Har du andre gode tips? Del dem med de andre læsere på Dagens-erhvervsnyt.dk ved at skrive en kommentar til indlægget herunder.