ta bussen ud i det fri

Turistbusser spreder glæde i hverdagen

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er dyrt at fragte mange mennesker, men turistbusser gør det til en overkommelig affære. Der findes mange private busselskaber, som gerne fragter både institutioner og virksomheder ud i landet, og det koster ikke nødvendigvis en bondegård – alternativet er fælleskørsel i private biler, og det er helt sikkert dyrere end bussen.

Bybørnehaven tager med bussen en tur på landet

udelivet goer boern gladeI storbyer som København og Aarhus findes der mange bybørnehaver, som har ingen eller meget små udearealer. I København findes flere vuggestuer, som ligger på 1. eller 2. sal. Det står i skærende kontrast til de institutioner, der ligger i resten af landet, hvor det udgør en meget stor del af børnenes hverdag at komme uden for på institutionens egen legeplads. I København er ”skovbørnehaver” af samme årsag i høj kurs.

Børn, der har deres hverdag i storbyen, har dog også godt af at komme udenfor. I den forbindelse falder valget ofte på busture ud af byen, som er deres bedste mulighed for at få ægte muld under fødderne og frisk luft i lungerne.

Skolebørn tager bussen ud i landet

her er den bedste skoleudflugtDet er meget almindeligt, at skoleklasser tager på flere udflugter om året. Afhængigt af, hvor meget de almindeligvis har adgang til naturen omkring dem, er det meget normalt, at en udflugt bliver til en læringsaktivitet, som man laver opgaver ud fra. For andre børn, er det en mere dagligdags oplevelse at komme ud i naturen og se tingene med deres egne øjne. Igen er det i de større byer, at mængden af natur er begrænset i hverdagen.

At tage på bustur enten klassevis eller hele årgange ad gangen er dog en god mulighed for at se noget mere end lokalområdet. Der findes mange spændende steder i det danske land, som er værd at tage ud og se med skolebørnene. Især i forhold til fagene historie og biologi, er udflugterne en god mulighed for at konkretisere noget af undervisningsmaterialet.

Private busselskaber tilbyder turistbusser

Til at fragte institutioner og virksomheder ud i landet findes et stort udbud af private busselskaber, som ejer et udvalg af gode busser til formålet. At fragte en skoleklasse til et sted i landet kan være en spændende fornøjelse. Humøret blandt skoleeleverne er ofte højt, når hverdagen byder på en anderledes oplevelse, så der er som regel god stemning i en turistbus, der bringer en skoleklasse ud i naturen.

For buschauffører i private selskaber er hverdagen da også præget af noget større adspredelse, end den er for chauffører på regionale og bybusser, der er noget mere rutinepræget. Som karriere kan det private busselskab altså være en attraktiv mulighed for buschaufføren, der søger nye muligheder inden for sin branche.

På længere ture er turistbusser også et grønnere alternativ til ruteflyet eller flåden af personbiler, hvilket gør den et attraktivt valg. Det er indbefattet af større komfort og mere fleksibilitet at bestille en turistbus til den lange tur, end hvis man vælger en offentligt transportmulighed.

Med en turistbus er man nemlig ikke afhængig af eksisterende ruter og afgange – til gengæld bliver man ofte hentet på sin egen lokation til et aftalt tidspunkt, og ruten er direkte og uden forstyrrende stop undervejs. I modsætning til privat kørsel er siddekomforten større og i private busser er der som regel borde, som man kan sidde om. Det åbner for muligheden for at spille kort og lignende undervejs.