glade medarbejdere spiser frokost

6 måder du kan forkæle dine medarbejdere på

Har din virksomhed haft et godt regnskabsår, kan det måske være nærliggende at forkæle medarbejderne som tak for deres hårde arbejde og gode indsats. Dette kan du både gøre gennem personalegoder, fælles aktiviteter og medarbejdergaver.

At forkæle medarbejderne er en god måde at vise anerkendelse overfor medarbejderne på, og kan desuden være med til at motivere medarbejderne, øge arbejdsglæden og effektiviteten. Samtidig kan både personalegoder, firmaarrangementer og gaver være med til at styrke virksomhedens employer branding og bidrage til, at både nuværende og potentielle medarbejdere opfatter virksomheden som en attraktiv arbejdsplads.

Der er således flere fordele ved at forkæle medarbejderne på arbejdspladsen. Herunder har vi samlet en række forskellige måder du kan anerkende dine medarbejders hårde arbejde på og samtidig forkæle dine dygtige medarbejdere.

1. Tilbyd en frokostordning

En frokostordning på arbejdspladsen er et personalegode, som rigtig mange medarbejdere vil sætte stor pris på. En frokostordning kan være en god idé, hvis alle medarbejderne holder frokost på nogenlunde samme tid. På den måde kan frokostordningen fungere som en form for samlingspunkt, hvor I alle sidder og spiser sammen.

En frokostordning gør desuden at I slipper for medbragte madpakker samt og handle ind til frokost, så I sparer tid. En frokostordning er desuden ofte både lækker og sund mad, hvor I har mulighed for at vælge enten buffet eller portionsanrettet frokost afhængig af, hvad I ønsker.

2. Få en frugtordning

Hvis ikke der er råd til en frokostordning, eller hvis medarbejderne spiser på skift, kan det være en mulighed med en frugtordning. En frugtordning er et andet personalegode, som mange medarbejdere er glade for. Samtidig bidrager det til medarbejdernes sundhed, hvilket kan være med til at give mere oplagte og effektive medarbejdere.

Med en frugtordning bestiller virksomheden levering af frisk frugt til arbejdspladsen, hvor medarbejderne frit kan spise af den frugt, I får leveret. Dette kan være med til at forsøde medarbejdernes hverdag og gøre det mere attraktivt at være på arbejdspladsen.

3. Tilbyd fitnessmedlemskab

Fitnessmedlemskab er også et personalegode, som mange virksomheder benytter sig af. Det kan enten være i form af et gratis medlemskab eller tilskud til medlemskab. Et fitnessmedlemskab kan være en rigtig god idé, da fitness og motion bidrager til medarbejdernes sundhed.

Hvis medarbejderne gør brug af muligheden kan det således være med til at give sundere medarbejdere, som har mere energi og overskud. Dette kan i sidste ende være med til at øge effektiviteten på arbejdspladsen.

4. Investér i en kaffemaskine

kaffemaskine paa arbejdspladsen

Drikker medarbejderne på kontoret meget kaffe? Så kan det måske være en god idé at investere i en god kaffemaskine, som kan lave lidt mere eksklusiv kaffe end den sædvanlige filterkaffemaskine. En god kaffe kan være med til at løfte humøret hos medarbejderne om morgenen og give et god energiboost.

En kaffemaskine kan dog være dyr at investere i. Det er derfor mest oplagt til mindre virksomheder, hvor der måske ikke er så mange medarbejdere på kontoret.

5. Giv medarbejdergaver

Vil du gerne anerkende og forkæle dine medarbejdere på en anden måde, kan det også være en idé at give dem en gave. På mange arbejdspladser har det været kutyme, at medarbejderne selv har mulighed for at vælge deres egen gave. På den måde sikrer man, at medarbejderen får noget, som han/hun kan lide.

Mange vælger dog også at give medarbejderne en gavekurv med forskellige lækkerier. Det kan for eksempel være en gavekurv med vin eller gin samt chokolade, slik og snacks. En gavekurv kan særligt være en god idé at give op til ferier som vinterferie, påskeferie, sommerferie, efterårsferie eller juleferie, da medarbejderen således har tid til at nyde de skønne lækkerier i gavekurven.

6. Afhold personalearrangementer

Personalearrangementer er en god måde at forkæle medarbejderne på og kan både omfatte restaurantbesøg, ginsmagning, bowlingtur, tur i tivoli, escape room, comedy show og meget mere.

Her kan du vælge at trække en halv eller en hel dag ud af kalenderen, hvor medarbejderne har mulighed for at få et lille afbræk fra hverdagen og blive rystet lidt bedre sammen, mens de laver noget de synes er sjovt og hyggeligt.

Personalearrangement er både en god måde for medarbejderen at lære hinanden at kende på, men kan også være en mulighed for dig som leder at lære dine ansatte bedre at kende, hvis du også selv deltager.