Ny apotekerlovgivning har gjort det nemmere at åbne apotek

Artiklen indeholder reklamelinks

Den nye apotekerlovgivning, som har været trådt i kraft siden maj 2015. Loven var længe undervejs, men da den endelig kom på plads, åbnede den for nye muligheder. Loven indeholder blandt andet bestemmelser for, hvor mange apoteker, den enkelte apoteker må have, men også at der for eksempel skal være et-to online apoteker. Desuden bestemmer loven, at der skal være apoteker på landets hospitaler.

Regionshospitalet i Randers er først med apotek

At det netop er blevet bestemt, at hospitaler skal have filialer af apoteker, har betyder, at der rundt omkring i landet er blevet sat gang i arbejdet med at gøre plads til et apotek på hospitalernes grunde, samt at finde ud af, hvilket apotek, der skal åbne en filial der.

I Randers er det blevet Sønderbros Apotek, der har fået fornøjelsen af at åbne et nyt apotek på Regionshospitalet. Det er i forvejen Sønderbros Apotek, der har døgnåbent, så man er der vant til specielle vilkår.

Med et integreret apotek på hospitalet, bliver det fremover meget lettere for hospitalets patienter at købe den ordinerede medicin med hjem. Især for svage og meget syge patienter er det en stor lettelse, at de ikke skal over til et apotek på vejen hjem.

Hospitalets cirka 1.850 medarbejdere samt beboerne i området har også mulighed for at handle i apoteket, og dermed er der allerede en rigtig god kundebase for det nye apotek. Det nye apotek på hospitalet er åbnet i januar 2017.

Apoteker i shoppingcentre

Det er ikke unormalt, at man finder apoteksudsalg i stor- og shoppingcentre rundt om i landet. Men de har også været begrænset til netop blot at være apoteksudsalg. Det vil sige, at man kun kan købe de apoteksforbeholdte håndkøbsvarer og andre ikke-apoteksforbeholdte ting på disse apoteksudsalg, men ikke hente receptpligtig medicin her.

Med lempelser i lovgivningen for apoteker, er det blevet muligt at åbne apoteker i storcentre, og det har man nydt godt af i Aarhus, hvor Bruuns Apotek er åbnet i Bruuns Galleri. Selvom de ikke er det eneste apotek i Aarhus C, ligger apoteket belejligt for de tusinde rejsende, der hver dag kommer til centeret, når de kommer ind på med toget på hovedbanegården.

Ud over at ligge belejligt i centeret, der er Danmarks absolut mest velbesøgte butikscenter, har Bruuns Apotek også gode åbningstider, som følger centerets. De har altså åbent 10-20 hver dag, og det er længere end de fleste andre apoteker – ud over naturligvis de få, der har døgnåbent.

Fremtiden for de danske apoteker

Med en lempelse af lovgivningen og nye tiltag blandt andet på den online del, har apotekerne fået fornyet deres chancer for at klare sig og følge med udviklingen. Med flere og flere online tilbud bliver det nemlig mere avanceret at følge med, hvis gammel lovgivning spænder ben.

Det er forventeligt, at vi i fremtiden vil se flere apoteker i danske indkøbscentre, samt at vi kan begynde at glæde os til, at flere hospitalet åbner apoteker, så vi nemmere kan handle, når vi har været indlagt på hospitalet.

Andre nyheder

Dagens aktier