Så lang tid tager det at sælge din bolig

Artiklen indeholder reklamelinks

Liggetiden er noget af det, der betyder meget for valg af ejendomsmægler, når man skal sælge sin bolig. Men hvad er egentlig en acceptabel liggetid? Den afhænger naturligvis af, hvilket geografisk område boligen er placeret i.

Der er i øjeblikket faktisk rigtig god gang i boligsalget landet over. Det gælder både for parcelhuse, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse der alle har oplevet en mindre liggetid gennem det seneste år.

Det er naturligvis positivt, at man ikke længere skal vente så lang tid på, at en bolig bliver solgt. I Hovedstadsområdet er liggetiden normalvis lavere end i resten af landet. Særligt i Udkantsdanmark oplever man en længere liggetid, end hvad der er tilfældet i de større byer.

Undgå lang liggetid – gør din bolig klar til salg

Hvis man har en bolig, som er placeret i Udkantsdanmark, vil man altså højest sandsynligt opleve, at det tager længere tid at sælge end i resten af landet. Det kan være enormt frustrerende at have en bolig til salg i for lang tid, da det hele hurtigt går lidt i hårdknude.

Der findes nogle tiltag, som man selv kan gøre så boligen bliver mere salgsklar. Det kan både booste prisen og samtidig få den solgt hurtigere.

Det er først og fremmest vigtigt, at køberen føler sig velkommen i huset. På den måde vil de nemlig ofte bedre kunne se sig selv bo der i fremtiden. Der skal derfor ikke være for mange personlige ting, og man skal gerne skabe muligheder, som køberen føler sig inspireret af.

Derudover skal man også huske, at en køber ligger rigtig meget mærke til boligens have. Det er vigtigt, at den er ryddet op, og ser hyggelig ud, da det forbedrer køberens helhedsindtryk af boligen.

Endeligt kan man med fordel sørge for, at alle småreparationer i boligen er ordnet. Selvom fejlene karakteriseres som småting, er det vigtigt at få det ordnet før en eventuel fremvisning, da det har en stor betydning for både vurderingen, købsprocessen og liggetiden.

Der er mange ting, som man selv kan gøre, hvis man gerne vil forhindre en alt for lang liggetid, når man skal sælge sit hus. Det kan dog være svært at opdage alle småfejl og skabe inspiration for køber i huset, og derfor benytter flere og flere sig af ejendomsmægleren til den slags.

Spørg din lokale ejendomsmægler til råds

Det er ikke altid, at man skal vælge sin ejendomsmægler ud fra gennemsnitlig liggetid på de boliger, vedkommende har haft til salg. Der er nemlig ekstremt mange faktorer, der kan spille ind, når det kommer til liggetid.

Det vigtigste er, at man finder en ejendomsmægler, som man har tillid til, og har kemi med. Ejendomsmægleren skal have en forståelse af sælgers ønsker og behov, og vedkommende skal være erfaren i det konkrete område.

En ejendomsmægler vil ofte kunne rådgive og give gode råd til, hvordan en bolig bliver klar til salg. Mæglergruppen Det Runde Hus er ejendomsmægler i Randers, og er et godt eksempel på en lokal ejendomsmægler, der kan give gode råd og vejledning, når en bolig skal gøres salgsklar med henblik på at forhindre, at liggetiden bliver alt for lang.