Påskefrokost – et farligt våben mod din krop

Artiklen indeholder reklamelinks

Påsken er endelig kommet og for rigtig mange danskere, er det ensbetydende med et antal af diverse påskefrokoster. Disse påskefrokoster kan være enormt hyggelige, men de har sjældent noget godt med sig til følge. Hvordan reagerer din krop efter en lang række store frokostborde?

Påsken er en højtid, som vi danskere har taget til os. Det byder hvert år på et stort antal af familiefrokoster til store langborde med et stort udvalgt af mad, som eksempelvis sild, karry og æg, for ikke at forglemme snapsen.

Hvorfor gør det ondt i maven?

Efter disse mange lækre frokostborde kan kroppen godt reagere voldsomt. Det er de fleste danskere, som har oplevet, at de efterfølgende har følt sig syge og har haft decideret feber. Det er ikke så underligt, at kroppen reagerer voldsomt efter disse dage, det skyldes nemlig maden.

Ofte handler det om, at kroppen får for meget mad over en kort periode. Det der sker, er at kroppen bliver forstoppet. Det handler altså om en helt almindelig forstoppelse. Men der er gode råd at hente, hvis man vil undgå denne lidelse. Man kan sagtens tage til påskefrokost uden at få det dårligt efterfølgende, det handler bare om, at følge de rigtige råd og lytte til kroppen, når den siger stop.

Gode råd

De fleste mennesker, som lider af forstoppelse går på webapoteket, det almindelige apotek eller til en læge. Det er også en rigtig god løsning, hvis allerede man lider af problemet, men hvis man vil prøve at undgå forstoppelse, så er der her nogle gode råd at følge:

  • Hvis man allerede ved, at man går en tid i møde med mange påskefrokoster, så er det for det første vigtigt, at man kommer ud og dyrker motion. Man kan eksempelvis tage cyklen 20-30 minutter om dagen. Motionen vil hjælpe dig til, at sætte din fordøjelse i gang.
  • Vand er vigtigt, især hvis man bruger førstnævnte råd. Vand hjælper kroppen til at kunne fordøje og opløser ligeledes den mad vi spiser. Vand er neutralt i modsætning til øl, vin og sodavand, som også kan påvirke kroppen negativt med henblik på en forstoppelse. Derfor er rent vand det sundeste for din krop, hvis du allerede ved, at der skal mange andre usunde ting indenbords.
  • Der findes en håndfuld råvarer, som nemt kan hjælpe din afføring på vej. Her er der tale om svesker, rosiner, figner og dadler. Råvarerne stimulerer fordøjelsen og det samme gør rugbrød og rødkål.

Fordøjelsen er vigtigt for overlevelse

Det er meget vigtigt at tage denne lidelse alvorligt. Påskefrokoster er noget vi indtager mere og mere i Danmark. Julefrokost er også en tradition, som kan gøre folk alvorligt syge. Her ender rigtig mange danskere på sygehuset, fordi de glemmer at lytte til kroppen og dens tegn på, at nu har den fået nok. Kroppen er kort sagt ikke vandt til mad i så store mængder. Det kan måske også hænde for dig, at du bliver dårlig, hvis du skal til påskefrokost og ikke lytter til din krop.

Hvis man generelt lider meget af forstoppelse, så er det en god idé at give sig ekstra god tid til, at gå på toilettet. Det er vigtigt, at give kroppen tid til at arbejde, for der er meget der skal arbejdes med under disse højtider!