Ny og forstærket indsats mod penge i skattely

Artiklen indeholder reklamelinks

Samtlige Folketingets partier er blevet enige om at afsætte flere penge til at bekæmpe international skatteunddragelse – folk der gemmer penge i udlandet i de såkaldte skattely. Det skriver DR.

Tidligere var der afsat 10 millioner kroner, men den bevilling til SKAT’s kontrolindsats vil de næste fire år være på 25 millioner kroner. En stor del af dem skal ifølge skatteminister Karsten Lauritzen gå til kontrolmedarbejdere.

Skatteministeren siger til DR, at ”SKAT vil gå mere aktivt efter dem, der gemmer penge i udlandet og laver international, ulovlig skatteunddragelse.”

Indsatsen samles i nyt center

På et pressemøde kunne skatteministeren fortælle, at indsatsen mod dem, der begår international skatteunddragelse vil blive samlet i et nyt center. Centrets placering vil først blive fastlagt senere, men dog inden sommerferien.

På pressemødet hæftede skatteministeren sig også ved nye EU-regler, som betyder, at SKAT automatisk vil modtage oplysninger om skatteforhold. Det er oplysninger, SKAT nu vil få bedre mulighed for at gennemgå og dermed forhindre at penge går tabt i skattely.

Beregninger som lektor Niels Johannesen fra Økonomisk Institut har lavet, vurderer at mellem tre og fem milliarder kroner hvert år ender i skattely i stedet for i den danske økonomi på grund af private danskeres skattesnyd.

Tilfredshed også fra venstrefløjen

Ligesom skatteminister Karsten Lauritzen er tilfreds med den nye aftale om en større bevilling til SKAT er også politikerne fra de røde partier tilfredse.

Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, fortæller til DR:

”Det her er et ordentligt gok i nøden på de nassere, som nasser på vores velfærdssamfund og gemmer penge ulovligt i skattely. Det kommer helt sikker til at hjælpe, for vi ved, at de medarbejdere, som arbejder på det her område, tjener deres penge ind mange gange”

Også landets største parti, Socialdemokratiet, er nogenlunde tilfredse med aftalen, selvom de gik ind til forhandlingerne med et ønske om en bevilling på 30 millioner – fem millioner mere end aftalen endte med.

”Det var mere end det, regeringen kom til bordet med, og det var så langt, vi kunne komme i den her omgang,” siger skatteordfører for Socialdemokratiet Jesper Petersen.