Lang vej til ny dansk bilproducent

Artiklen indeholder reklamelinks

Top Gear har testet den danske sportsvogn Zenvo, hvilket ikke har givet ret gode udfald. Den er langsommere end en Ford Focus og bilentusiasterne mener, at der er lang vej for den danske bilproducent.

Jeremy Clarkson, som er tv-vært på det verdenskendte bil program Top Gear, udtaler sig om den danske sportsvogn: ”Den er langsom, den er dansk, den er orange og rent ud sagt genetisk ubrugelig. Det undrer mig, at de ikke kalder den giraf og skyder den!”

Det er hård kritik fra en verdenskendt biltester. Dette blev sagt, i et af de populære bil-programmer af Top Gear, som blev sendt på BBC. Den verdenskendte tv-vært har testet Zenvo ST1 og har efterfølgende givet bilen særdeles hård kritik.

Bag denne ellers lækre sportsvogn af udseende står virksomheden Zenvo Automotive. De har selv forhold sig relativt tavst til tv-værtens hårde kritik. Zenvo Automotive har sendt en mail til tv2, hvori de afviser kritikken, og beskriver, hvad de mener om Top Gear’s test. De mener, at den er særdeles utroværdig og derfor ikke giver et korrekt billede af, hvad denne lækre luksusbil kan.

”Der blev lavet to uofficielle test under optagelserne af Top Gear. Zenvo ST1 nåede en topfart på 304 kilometer i timen, hvilket var begrænset af banens lige længde. Top Gear registrerede en accelerationstid på 2,69 sekunder fra 1-100 kilometer i timen på fugtig asfalt. Disse to resultater er dog ikke medtaget i showet. I stedet præsenterer Top Gear en omgangstid med ”The Sting”, som er foretaget på en og samme dag, hvor bilkørsel var frarådet flere steder i Storbritannien på grund af lave temperaturer og ligeledes ekstrem regnfald. Disse vejrforhold betød for bilen, at bagdækkenes trækkræft var væsentlig reduceret. Derfor resulterede dette i, en samlet omgangstid, som dermed ikke afspejler bilens virkelige potentiale under mere tørre vejrforhold”.

Bremser der svigter og bilen bryder i brand

Tv-værten Jeremy Clarkson fortæller ligeledes i programmet, at han mener at Zenvo sportsvognen er for primitivt udført. Han mener både den er gal med støddæmperne og at bilen har et alt for tung karosseri. Ligeledes mener tv-værten, at dette køretøj er decideret farligt at køre i. Under testen oplevede de, at bremserne svigtede og at bilen brød i brand op til flere gange under samme omgang, hvorefter den skulle sendes til reparation i Danmark.

Zenvo Automotive tager dog heller ikke imod denne kritik. De mener, at testpersonerne selv bærer en stor del af skylden i dette problem.

”Bilens kobling udbrændte efter en times lang ekstrem drifting, som blev udført under testen af Top Gear-folkene. Under næste test, brød en defekt luftkøler i brand, efter mere end en times intensiv testkørsel ved meget høj fart. Her blev der brugt 50 liter brændstof, så der er ikke noget at sige til disse udfald”, mener virksomheden bag den nye sportsvogn.

Ligeledes fortæller bilproducenten bag sportsvognen Zenvo ST1, at kilden til branden var en defekt ventilator, som blev leveret af en særlig anerkendt leverandør til bilindustrien. Efter denne hændelse gennemfører Zenvo Automotive flere grundige tests af alle ventilatorer, inden montering i bilerne. Zenvo Automotive tager ikke kritikken til sig og ser nu frem til en ny test, under mere realistiske vejrforhold.