boligsalg

Færre boliger i udbud kan gøre det fordelagtigt at sælge nu trods Corona

Coronavirussen har med sin ankomst til Danmark for et par måneder siden haft sit tag i Danmark og dansk økonomi. Over 50.000 danskere er meldt ledige siden nedlukningen, og mange er blevet sendt hjem på lønkompensation eller har på anden vis gjort brug af statens hjælpepakker. Coronakrisen har på den måde også påvirket boligmarkedet, fordi mange ikke længere har råd til at købe ny bolig, og dem der har er mere forsigtige med at lave en stor investering i denne krisetid.

Heldigvis ser det dog fortsat ud til, at Coronavirussen ikke har påvirket boligmarkedet i så stor en grad, og meget tyder på, at boligmarkedet går meget bedre end mange tror. Da flere dele af landet lukkede ned i starten af Coronakrisen, begyndte huspriserne at falde. Nu tegner der sig dog et billede af, at huspriserne så småt er på vej op igen.

Tal fra Boligsiden viser, at boligpriserne i april måned kun er faldet en smule sammenlignet med marts måned, og på rækkehuse og villaer er prisen i april måned stort set den samme sammenlignet med måneden før. Huspriserne har dermed fastholdt næsten samme prisniveau fra marts til april. Derudover er der i april også sket en stigning i boligsalget, samtidig med at udbuddet af boliger er faldet. Det gør, at der er store chancer for at få din bolig solgt hurtigt, hvis du vælger at sætte dit hus til salg nu.

hus-til-salg

Stigning i boligsalg og fald i udbud

Efter en periode med knap så meget aktivitet på boligmarkedet på grund af Corona, er salget af boliger ved at nå tilbage til normalen. Flere har fået mod på at sælge, og det betyder, at der er sket en stigning i salget af boliger. Både salget af villaer og rækkehuse lå i april over gennemsnittet for boligsalg de seneste år.

Som følge af den store stigning i boligsalget, og fordi der fortsat er nogle sælgere der afventer med at sætte deres hus til salg, er udbuddet af boliger mindre sammenlignet med udbuddet af boliger på samme tid sidste år. Den stigning i udbud, der plejer at komme i foråret er dermed udeblevet i år. Det betyder dermed også, at køberne har færre boliger at vælge imellem, og det kan komme dig til gode, der står og skal sælge dit hus.

Når der er et mindre udbud af boliger, og køberne dermed har færre boliger at vælge imellem, er konkurrencen ikke så stor. Det betyder derfor, at der er større sandsynlighed for at få solgt din bolig og få solgt den hurtigt, hvis du vælger at sætte den til salg nu frem for at vente til Danmark er helt ude af krisen, og alle andre boligejere sætter deres huse til salg.

Særligt Norddjurs har oplevet et stort fald på mere end 10% i udbuddet af boliger. Har du hus i dette område, og du går med tanker om at sælge, er nu derfor et godt tidspunkt at sælge på. Hvis du stadig tøver lidt, kan du kontakte denne ejendomsmægler i Ørsted og aftale et møde, så du kan få besvaret nogle af dine spørgsmål og blive mere afklaret med, om nu er et godt tidspunkt for dig at sælge dit hus på.