hjemmeprojekter-under-coronavirus

Hjemmeprojekter du kan gå i gang med under Coronakrisen

I disse dage, hvor Coronavirussen har fået regeringen til at lave væsentlige tiltag og lukke store dele af Danmark ned for en periode for at inddæmme Coronasmitten, er størstedelen af danskerne sendt hjem på hjemmearbejde. Det betyder for mange, at der lige pludselig er en hel del ekstra tid i hverdagen.

Med denne ekstra tid kan der derfor også være god grund til at få klaret nogle af de opgaver, som man måske ikke lige når i en travl hverdag. Det kan f.eks. være at gøre hele hjemmet forårsklar med oprydning, forårsrengøring og havearbejde. Måske har du endda nogle større projekter som at få repareret taget eller få ny facadebeklædning på huset, som du er blevet ved med at udskyde. Men nu, hvor foråret står på hæld, og du alligevel går derhjemme, kan det være et oplagt tidspunkt at få styr på disse ting.

Gør forårsrent

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din tid på, når nu du er tvunget til at være derhjemme i denne Corona-tid, kan det være en god anledning til at få ryddet op. Brug eventuelt Marie Kondos oprydningsmetode til at få ryddet ud i tøj, bøger og køkkenting, som du ikke længere bruger, eller som ikke længere bringer dig glæde.

I en travl hverdag kan det desuden være svært at nå at gøre ordentligt rent. Måske tørrer du lige overfladerne af med en klud og tager en tur med støvsugeren, men hvornår er dine skuffer og skabe sidst blevet rengjort? Brug den tid du har til overs, når du går derhjemme, til at få rengjort de steder, du normalt ikke gør rent, som skuffer, skabe, dørkarme og lamper. Nu hvor du har tid, kan det også være en god idé at få afrimet fryseren og rengjort ovnen.

Gør haven forårsklarhavearbejde

Når nu det så småt er blevet forår, solen skinner de fleste dage, og du alligevel går derhjemme på grund af Coronakrisen, er det et godt tidspunkt til at få ordnet haven og gjort den forårsklar. I foråret er der ofte masser af havearbejdsopgaver at gå i gang med, da haven ofte bare har stået og passet sig selv vinteren over.

Nogle af de opgaver du kan gå i gang med i haven, er blandt andet at rydde op i bedene og fjerne nedfaldne blade og grene fra både bede og græsplæne, luge ukrudt, slå græs, forberede din køkkenhave, rydde op og gøre rent i drivhus eller haveskur, beskære dine roser, begynde så småt at omplante planter og sætte havemøblerne frem til den forestående sommer.

Få klaret de store udendørsprojekter

Skal husets tag repareres eller skal huset have ny tagrende eller facadebeklædning, er foråret et godt tidspunkt at få det gjort på. Særligt nu, hvor Coronavirussen spreder sig hastigt rundt omkring i landet, og man ikke skal opholde sig for tæt på andre mennesker, kan det være oplagt at få ordnet de store projekter udendørs frem for indendørs for at undgå risiko for smitte.

Reparation af taget eller udskiftning af tagrende eller facadebeklædning er dog ikke noget, du skal begynde at gå i gang med selv, medmindre du er håndværker og har stor viden om væg- og tagkonstruktioner. Det kræver nemlig stor fagkyndighed at få et godt og holdbart resultat, der holder huset tørt og isoleret i mange år.

Du bør derfor i stedet få en professionel blikkenslager eller en autoriseret VVS, der også laver blikarbejde, til at varetage opgaven. Denne VVS i Randers har stor erfaring med alle former for blikarbejde og kan nemt klare opgaven med at reparere taget eller skifte facadebeklædningen eller nedløbsrøret.