DISC til rekruttering

Find den rette medarbejder med en DISC-analyse

Når ledelsen skal finde frem til den rette kandidat til en stilling, kan det være en god idé at gøre brug af tests og analyser. Dette både for at teste jobkandidatens kompetencer, men også for at finde frem til lige netop den medarbejder, der har den personlighed og tilgang til arbejdsopgaver, som kræves i jobbet, og som passer ind i forhold til resten af medarbejderstaben

Hvis medarbejderne skal bruge meget tid sammen og være fælles om at løse opgaver, er det vigtigt, at jobkandidaten passer sammen med de øvrige ansatte på arbejdspladsen.

Få hjælp til det perfekte match

Det gælder i alle slags forhold, at to hoveder er bedre end et. Og hvis to eller flere personer skal kunne arbejde godt sammen, skal der være et godt sammenspil mellem personerne, og her kan en personanalyse hjælpe.

Det kan nemlig være rigtig svært at vurdere en persons karakter baseret på et eller to interviews i et jobansættelsesforløb. Derfor er det oplagt for HR-afdelingen at gøre brug af en personanalyse.

En DISC-analyse er en personanalyse, der giver ledelsen og HR-afdelingen mulighed for at få et større indblik i den specifikke jobkandidats adfærd og motivationsfaktor. På den måde kan man bruge DISC-analysen til at finde frem til den jobkandidat, hvis adfærd passer ind hos resten af medarbejderstaben.

En DISC-analyse er et ikke-fordømmende værktøj til analysering af menneskers adfærd og drivkraft. Med denne personanalyse er det på den måde muligt at sammenligne den enkelte jobkandidats karakter og adfærd med de øvrige medarbejdere for at finde det rette match.

coworkers

Brug en valid DISC-analyse og slip for fejlansættelser

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken personanalyse eller personligheds test, du benytter. Der findes utallige personlighedstests på nettet, men det er de færreste, der er troværdige nok til at kunne bruges i et reelt jobansættelsesforløb til rekruttering af den rette kandidat.

For at kunne bruge en personanalyse som et reelt værktøj i ansættelsesprocessen, skal det altså være en valid test, der bliver brugt. Derfor er det en god idé at gøre brug af en DISC-analyse. En DISC-analyse er nemlig en valid personanalyse, der har været brugt i over 80 år.

Hos HR Solutions kan du blive certificeret til at lave en DISC-test. Det kræver nemlig en certificering at få lov til at bruge en rigtig DISC-analyse i jobansættelsessituationer. Til gengæld kan du være sikker på et seriøst og velfunderet resultat, så I slipper for en dyr fejlansættelse af en jobkandidat, der slet ikke passer ind på arbejdspladsen og i jobbet.

DISC-analyse til både rekruttering og ledelse

En DISC-analyse er en rigtig god metode og et oplagt værktøj til brug ved rekruttering. Men den er ikke kun forbeholdt brug i rekrutteringssituationer. Den er også et ideelt ledelsesværktøj, der kan hjælpe jer med at forbedre kommunikationen mellem leder og medarbejder.

På en arbejdsplads er det utrolig vigtigt, at der både er en god, men også forståelig kommunikation, mellem leder og medarbejder, for at der kan skabes et fælles sprog i dagligdagen. Dette kan en DISC-analyse hjælpe med, og den er derfor også et meget virkningsfuldt redskab til at højne den interne kommunikation i virksomheden eller organisationen.