Sådan sælger du din bolig hurtigere

Artiklen indeholder reklamelinks

Når man sætter sin bolig til salg, er det som regel med et ønske om at få den solgt hurtigst muligt. Liggetiden afhænger ofte af, hvor boligen er placeret rent geografisk, men der er altså også noget man kan gøre, hvis man vil have sin bolig hurtigere solgt – uanset placeringen.

Når man træder ind i et hus som potentiel køber, vil man ofte bruge tiden på at prøve at forestille sig at have et liv der. Det kan være svært at se det billede for sig, hvis boligen bliver prydet af alt for mange at sælgerens personlige ejendele. Man skal dog også passe på, at huset ikke tømmes for personlige ejendele, da det på den måde er i fare for at fremstå upersonligt, hvilket også kan have en negativ effekt på potentielle købere.

Det handler altså om at finde en balancegang, der gør, at boligen bliver præsenteret på den helt rigtige måde. Mange ejendomsmæglere kan rådgive om, hvilke tiltag man kan gøre før den første fremvisning. Det er nemlig ofte små ting, der kan gøre, at boligen bliver hurtigere solgt til den helt rigtige pris.

1. Prisen

Den vigtigste faktor i forbindelse med et boligsalg er prisen. Når prisen er god, vil man ofte kunne sælge sin bolig hurtigere. Det er selvfølgelig vigtigt, at både sælger og køber får følelsen af, at de har gjort en god handel.

Der er rigtig mange eksempler på, at prisen bliver sat for højt. Det resulterer i mangelfuld interesse i starten af forløbet, og ender stort set altid med, at der skal skæres et stort beløb af prisen. På den måde føler sælgeren måske ikke, at handlen har været helt så god.

Det er vigtigt at finde en dygtig ejendomsmægler, som man har tillid til, og det er derudover også vigtigt at huske på, hvordan boligmarkedet er, når man skal sælge. Boligmarkedets tilstand har nemlig stor indflydelse på boligens pris.

2. Efterisolering

Det er ikke altid at større reparationer og ombygninger, kan betale sig i forbindelse med et boligsalg. Efterisolering er dog en af de ting, der i de fleste tilfælde godt kan betale sig.

Det er vigtigt, at en bolig er isoleret korrekt, og har den tilstrækkelige efterisolering, og det er uden tvivl noget, der beregnes med, når prisen på boligen skal fastsættes.

En solid efterisolering kan nemlig medføre store månedlige besparelser for køberen, da opvarmning af boligen på den måde bliver billigere. En solid efterisolering gør desuden boligen mere energivenlig, og det booster værdien.

3. En præsentabel bolig

Hvis man har boet i det samme hus i mange år, kan man ofte have samlet et hav af forskellige ting sammen. Det kan i nogle tilfælde smitte af på boligen og få den til at fremstå rodet. De fleste køberes interesse opstår gennem billeder i avisen, på sociale medier eller på ejendomsmæglerens hjemmeside.

Det kan være svært at forestille sig at bo i en bolig, der ser rodet og beskidt ud. Det er derfor vigtigt at benytte lejligheden til at få ryddet ud i de mange ting, og sørge for at boligen fremstår pæn, opryddet og enkel.

Førstehåndsindtrykket er også vigtigt, og det er derfor ikke nok blot at gøre boligen præsentabel indvendigt. Både forhaven, indkørslen og baghaven skal være ryddelig og ser indbydende ud. Det kan være små ting, der forstyrrer den potentielle købers øjne, så de fravælger boligen.

4. Få gode råd af din ejendomsmægler

De fleste ejendomsmæglere kan rådgive i, hvad der gør din bolig mere salgsklar. Det kan være ovenstående som for eksempel efterisolering og oprydning, men det kan også være maling af vægge, slibning af gulve eller blot et stort træ i forhaven, der skal fældes.

EDC Mæglergruppen Det Runde Hus er en ejendomsmægler i Randers, der rådgiver om, hvordan du gør din bolig mere salgsklar. Det er nemlig ikke altid, at man selv kan se det og især ikke, hvis man har levet i boligen i mange år. Gennem venner, familie eller ejendomsmægleren får man et mere objektivt syn på hjemmet, og så er det bare med at tage imod de gode råd, der bliver givet.