Artiklen indeholder reklamelinks
Kræft er en sygdom vi ikke kan komme udenom, især er hudcancer en af de farligste former for kræft netop nu. Ny forskning viser nu noget helt andet, end hvad vi går og passer på. Måske er det slet ikke så tosset at slikke sol alligevel.
Folk som befinder jeg ofte i solen, lever seks år længere end gennemsnittet, sådan lyder en ny forskning, som omfatter 4,4 millioner danskere. Det er da værd at tænke over, når vi i mange år har prøvet at undgå solens farlige stråler.
Børge Nordestgaard, som er professor på Herlev Hospital udtaler sig:
”Gennemsnitsdaskeren bliver 80 år i dag, dette omfatter både mænd som kvinder. Men når vi kigger på den gruppe mennesker, som elsker at ligge og stege i solen, så ser vi ofte, at de fylder 86 år. I øvrigt har denne gruppe mennesker en lavere forekomst af blodpropper i hjertet og ligeledes en lavere forekomst af knogleskørhed end resten af den danske befolkning.”
Denne undersøgelse belyser dog ikke en sammenhæng mellem soldyrkning og den højere gennemsnitsalder.
”Tallene lyver ikke. Der er netop nu undersøgelser i gang, hvorpå man forhåbentlig kan blive klogere på denne sag. Mon solen kan have en helbredende effekt, det vides endnu ikke. Man skal dog stadig have respekt for solen og dens kræfter. Dermed også sagt at man stadig bør undgå solskoldning, da det kan fremkalde hudcancer i værste tilfælde”, uddyber han.
Solen har helt sikkert nogle specielle kræfter, som både kan føre ens krop i den gode retning, men dog også i den gale grøft. Vi kan dog ikke leve uden solen, da den giver vitaminer og energi til kroppen og sjælen.
Man kan i stedet for at undgå solen, beskytte sig på mange forskellige måder. Man kan som vi altid har gjort anvende solcreme eller søge skygge på bestemte tidpunkter af dagen. På markedet findes der utrolig mange former for solcreme og det kan være en stor jungle at skulle finde vej det rigtige produkt. Ligeledes findes der nu produkter, som kan forebygge hudcancer. Produkter som forebygger hudcancer har nu endelig også fundet vejen til det danske marked.
”Hudcancer kommer af en celleforandring, som forekommer i huden. Det er velkendt at denne celleforandring sker hos en bestemt type mennesker, fordi de har opholdt sig ekstraordinært meget i solen”, forklarer Børge Nordestgaard.
Det er derfor vigtigt, at vi trods denne utrolige undersøgelse passer godt på vores hud og krop i helhed, så vi ikke risikerer at få hudcancer eller andre farlige lidelser. Solen er godt for kroppen i moderate mængder. Beskyttelse er uundværligt og er derfor vigtigt, hvis man ønsker at nyde solens varme stråler