kontor indeklima

Få et bedre indeklima på kontoret med disse 6 tips

Arbejdsdagene på kontoret kan hurtigt føles endnu længere, hvis indeklimaet halter, og ikke er optimalt. Indeklimaet har faktisk stor betydning for effektiviteten på en arbejdsplads, og derfor er det vigtigt, at der er styr på dette.

Er indeklimaet dårligt, kan det skabe ineffektive medarbejdere der oftere er syge eller døjer med allergi, hovedpine eller koncentrationsbesvær.
Her har vi samlet 6 gode tips til, hvordan du optimerer indeklimaet på kontoret, så du øger dine medarbejderes effektivitet.

Luft ud

En af de allervigtigste ting, ift. indeklimaet på et kontor, er luften. Den luft der cirkulerer rundt, skal gerne være i orden, da det ellers kan risikere at give både hovedpine og dårlig koncentration for dine medarbejdere. Sørg derfor for at lufte godt ud jævnligt, så luften i rummet kan blive fornyet og blive mere frisk. Et indelukket miljø er ikke det mest tiltalende for dine medarbejdere. En udluftning er samtidig med til at give lidt kølig luft på en varm sommerdag, så du kan spare penge på din aircondition.

Gør rent med jævne mellemrum

Undgå at støv, skidt og snavs bliver en alt for stor del af dit indeklima ved at huske rengøringen flere gange om ugen. Når du gør rent, fjerner du dagens støv, som dermed ikke flyver rundt i lokalet og skaber dårligt indeklima. Samtidig mindsker du risikoen for, at nogle af medarbejderne udvikler støvallergi eller andre sygdomme som følge af manglende rengøring og dårligt klima.

Har du ikke tiden til at gøre rent, kan du med fordel investere i professionel rengøring, så du er sikker på, at rengøringen udføres ordentligt.

Indret med planter

Ikke nok med at planter er eminente til at skabe et godt og sundt indeklima, så er de også hyggelige at se på. Grønne planter kan meget nemt friske et kedeligt kontor op. Derfor bør du investere i flere forskellige planter, så du får et sundt indeklima. Forskellige planter har forskellige egenskaber, så kig grundigt på disse, inden du beslutter dig for, hvilke du ønsker på kontoret. Husk at vande planterne efter behov, så de ikke dør og dermed mindsker luftens kvalitet.

Installér en varmepumpe

En installation af varmepumpe er måske ikke det første, du tænker på, når vi taler om indeklima. Men rent faktisk kan en varmepumpe være med til at forbedre luftet på kontoret. Det skyldes, at en varmepumpe cirkulerer luft rundt i lokalet, når den danner varme. Samtidig har en varmepumpe også ofte et luftfilter, som også kan være med til at forbedre indeklimaet grundet filtreringen af støv.

Klimaanlæg

Kan det ikke lade sig gøre med en installation af varmepumpe på kontoret, kan du overveje om et klimaanlæg kan benyttes. Med et klimaanlæg kan du justere på temperatur og ventilation, så du får skabt en god luft indendørs.

Spis et andet sted

mand der spiser frokost De fleste virksomheder og kontorer har en kantine eller et andet lokale, hvor de spiser deres frokost. Men har I ikke dette allerede, er det en god idé straks at få det. Hvis I spiser frokost samme sted som I arbejder, eller foran computeren, kan dette også være med til at give dårlig lugt og give et dårligt indeklima. Så spis frokosten et andet sted, så slipper I også for at blive forstyrret af kunder.