Artiklen indeholder reklamelinks
Det er ikke altid lige let at starte en virksomhed, og der er mange aspekter af driften af en virksomhed, som man skal være opmærksom på. Først og fremmest skal man selvfølgelig have noget, man kan sælge i form af enten varer eller ydelser, men bare et enkelt spadestik dybere kan der være udfordringer.
Danmark er på ingen måde det mest simple land at drive forretning i, selvom det bestemt heller ikke er det mest komplicerede. Dog er der så mange regler og retningslinjer, man skal følge, at det kan være svært at overskue, hvis man ikke er vant til det.
Netop fordi der er mange forskellige forhold at være opmærksom på, giver det rigtig god mening at få professionel hjælp – særligt hvis man ikke selv er vant til den slags.
Mange iværksættere og selvstændige starter deres forretning, fordi de godt kan lide, hvad de laver. Om det er at skrive som freelancejournalist, at skabe flotte hjem som håndværker eller at programmere underholdende apps som udvikler, er det sjældent lysten til at beskæftige sig med økonomi og jura.
Man er som regel godt stillet, hvis man kender en god advokat. Der er mange tilfælde, hvor juridisk indsigt og forståelse kan komme en til gode, og det gælder også for erhvervslivet. Med tanke på alle de kontrakter, der skal skrives, alle de regler, der skal fortolkes og meget mere, er det godt med assistance.
Særligt når det kommer til at udvide forretningen, når man har fået godt fodfæste og gerne vil noget mere. Når man går fra at være en til at være flere, skal der lige pludselig laves kontrakter, så du bliver arbejdsgiver. Det medfører en masse ansvar og ny lovgivning, man skal tage højde for.
En advokat eller et advokathus har ofte specialiseringer, og som iværksætter og selvstændig er det en god ide at finde en, der ved noget om eksempelvis selskabsret.
Her kan du også få hjælp til at oprette dit selskab, så du er sikker på, at din virksomhed kommer bedst muligt fra start.
Når man har en virksomhed, har man nogle indtægter, udgifter og forskellige andre finansielle forhold, som man skal tage højde for. Som nævnt tidligere, er det nok de færreste, der bliver selvstændige med det formål at beskæftige sig med økonomi. Ud over at nyde overskuddet, naturligvis.
Derfor er det en god ide at få en revisor tilknyttet virksomheden fra start. Flere iværksættere forsøger sig med at klare regnskaberne selv, når de er den eneste i virksomheden, fordi det så føles overskueligt. Det er jo naturligt nok at tænke, men det kan være en dårlig investering.
For det første skal man bruge tid på noget, man ikke er ekspert i, og det er tid, man kunne bruge på sin virksomheds kerneområder. Tid der rent faktisk kunne tjene en penge.
For det andet kender revisoren til alle de fradrag og skattefordele, der er ved de forskellige dele af ens økonomi, som man kan drage fordel af. Revisoren kan altså potentielt spare sin egen gage hjem i skattefordele og fradrag.
Og så skal det siges, at virksomheder over en vis størrelse har et krav om revision fra lovgivningens side. Man kan læse mere om fravalg af revision her.