Sommerhus koebere

Ejendomsmæglere mangler sommerhuse til interesserede købere

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er fine tider at være ejendomsmægler, i hvert fald hvis man huserer i områder med mange sommerhuse. Sommerhusene er nemlig et af de områder, hvor bolighandlen for alvor tager fart og indikerer, at økonomien har det godt i Danmark.

Salget af sommerhuse stiger nemlig flere steder i landet, og derfor kan det være, det er nu, man skal slå til, hvis man længe har drømt om at købe et sommerhus.

Som de fleste ved, stiger priserne på varer, når der er stor efterspørgsel på dem, og sådan er det også med både boligmarkedet og sommerhusmarkedet.

Interessen i sommerhuse stiger i nogenlunde samme takt som interessen i helårsboliger stiger i Danmark. Det har længe været en tendens i landet, at priserne på boliger stiger – faktisk især i de mindre tætbefolkede områder.

Snak med ejendomsmægleren

Går man med en drøm om at eje et sommerhus, kan man med fordel snakke med en ejendomsmægler i det område, man gerne vil købe et sommerhus. De vil vide, hvad man skal være opmærksom på i de forskellige områder, og de vil kende til prisudviklingen i området.

Lokale ejendomsmæglere på Djursland ved naturligt nok mere om markedet i området, end den lokale ejendomsmægler på Østerbro. Derfor er der god mening i at kigge på områder først og dernæst en lokal ejendomsmægler.

Danmark har heldigvis mange rigtig fine sommerhusområder, og derfor er der noget for de fleste, men man kan sagtens risikere, at der ikke er nogen sommerhuse at købe.

Sommerhuset kan være en investering

Sommerhus investering

En af grundene til at sommerhussalget har så meget fart på i nogle områder, kan være efterspørgslen på at leje sommerhus. Også her er der nemlig fart på i udviklingen.

Flere steder i landet er der fuldt booket i sommerhusene, og udlejningsvirksomhederne kigger efter flere sommerhuse, de kan leje ud.

Sidste år meldtes der flere steder om, at udlejningsvirksomhederne måtte melde alt udsolgt. I nogle områder er der dog også en stor del af sommerhusene, der ikke kan lejes, og her ligger der et potentiale for at få lidt penge den anden vej igen.

I områderne med stor konkurrence kan man med fordel undersøge, hvor prisniveauet ligger for udlejning, hvis man selvfølgelig er villig til at lade andre bo i sit sommerhus.

Ny belåning kan være udslagsgivende

Ud over den generelle situation i den danske økonomi, som har betydet noget for lysten til at købe sommerhuse, er der også sket andre ting, som kan have haft en indflydelse på danskernes lyst til at sætte pengene i spil.

Tidligere har det været sådan, at man kun har kunnet finansiere et sommerhuskøb med et realkreditlån på 60 procent af købssummen.

Det blev ændret i maj sidste år, så det nu er muligt at låne 75 procent af købet med et realkreditlån, og dermed kan det altså blive billigere og lettere for mange at låne til de små fritidshuse.

Den ændring har gjort det muligt for flere at købe sommerhus, og de flere potentielle købere har sandsynligvis været med til at sætte gang i markedet.