Nu kan du bestille recept pligtig medicin online

Vidste du, at der nu findes elektroniske recepter?

Artiklen indeholder reklamelinks

Internettet har gjort mange ting nemmere og billigere for os mennesker. Vi bruger det mere og mere, og udviklingen af hastigheder og tilgængeligheden bliver bedre og bedre. Vi kan altid komme på nettet, og kun få dele af Danmark har dårlig dækning. Udviklingen har givet os mange muligheder, men har også gjort kommunikationen i verden bedre og vi kan kommuniker med folk fra hele verden, selvom vi sidder bag skærmen hjemme i lille Danmark.

Hvad synes du om denne udvikling? Mange, især ældre mennesker, synes det er noget opreklameret fis, som ikke er til at finde ud af, mens de som er født inden for de sidste 20 år ikke har været vandt til andet.

I dag kan vi ikke undvære internettet – vi er online hele tiden, og sådan er hverdagen og arbejdslivet blevet i Danmark og stort set resten af verden. En udvikling der ses inden for alle brancher – også den medicinale branche.

Elektronisk recept

Elektronisk receptFør i tiden skulle man altid kontakte eller opsøge lægen for at få udstedt medicin eller en recept. Hvorefter lægen kontaktede et apotek, også kunne man hente sit medicin der eller få det sendt med posten.

Processen var altså lang og for nogle også ret besværlig. Det er der heldigvis, grundet internettet, lavet om på i dag.

Flere og flere mennesker får i dag deres recept lagt online, som en elektronisk recept. Du får altså ikke recepten i hånden nede ved lægen, men lægen lægger den i stedet ud i det store online univers, hvor kun de med et medicinkort (FMK) kan se din recept på et såkaldt receptmodul.

På den måde kan du få din medicin lige når du vil, og lige der hvor du er. Du går blot ind på apoteket og viser dit sygesikringskort og oplyser dit cpr-nummer, hvorefter apoteket kan gå på receptmodulet og se dine online recepter. Men det kan også gøres endnu nemmere, selvom det er svært at forstå – der findes nemlig også apoteker online, og her kan du også bestille din receptpligtige medicin, hvorefter den kommer med posten.

Benytter du et online apotek, skal du blot bruge dit Nem-ID, nemt og bekvemt.

Fordele ved online recepter

De elektroniske recepter er bygget op omkring et system, som har en masse fordele både for dig og for dit sundhedspersonale. Når du får dine recepter lagt online, får du automatisk en onlineprofil, hvorpå du selv kan tjekke de recepter du har haft online de seneste to år. Det gør det også nemmere, hvis du skifter læge, at lægen kan se hvad du har fået de sidste to år. Dette system forringer chancerne for, at du får noget medicin som du ikke kan tåle, eller som modarbejder andet medicin du tager.

Din online receptprofil kan du se på www.sundhed.dk.

  • Der er flere fordele endnu – For med et online recept undgår du at tabe eller miste din recept. Derudover kan dine oplysninger ikke blive stjålet eller misbrugt.
  • Du kan få dit medicin udleveret på alle apoteker i hele landet, også online apoteker, hvor recepterne bliver sendt direkte til din dør.
  • Du kan selv følge med i, hvor mange gange du har tilbage på eventuelle flere-gange recepter.