Danskerne bestiller håndværkere i sommerferien

Artiklen indeholder reklamelinks

Den første officielle sommermåned er så småt skudt i gang. Mange af os danskere har ikke meget tillid til det danske sommervejr, og vi søger derfor sydpå til varmere himmelstrøg, så snart sommerferien er skudt i gang.

Selvom vi stopper med at tjekke vores arbejdsmails, og forsøger for så vidt muligt at komme ned i en lavere gear, så er det altså ikke ens betydende med, at vores have og hus derhjemme gør det samme. Haven vokser stadig, og småreparationerne er stadig ikke udbedret, når vi kommer hjem.

Men det kunne da være rart, hvis hækklipningen var overstået og husets småskavanker var udbedret, så snart vi satte vores ben på dansk jord igen. Det er lige præcis denne lykkelige tanke, der har fået flere og flere danskere til at lede efter en havemand eller en håndværker i sommermånederne.

Søgningerne afslører tendensen

Vi lever i en digitaliseret verden, og det er af den årsag også blevet meget nemmere at holde øje med, hvad der egentlig optager danskerne. Man kan tilmed finde ud af, hvornår på året danskerne er optaget af de forskellige ting.

Vi bruger søgemaskinerne og internettet jævnligt, når vi skal finde de ydelser eller produkter, som vi søger. I juni 2016 var det blandt andet hækklipning, VVS’ere og blikkenslagere, der var de mest søgte ord på det digitale opslagsværk Krak.dk.

Danskerne indleder altså sommerferien med at søge efter havemænd og håndværkere i lokalområdet, så de kan få ordnet hækklipningen og stoppet hanen, mens de holder ferie. På den måde bliver drømmen om, at haven står flot og huset ingen småskavanker har, på magisk vis opfyldt, så snart man er hjemme fra ferie.

En travl hverdag blandt danskerne

Danskere i dag lever i en hektisk hverdag. Vi er på hele tiden, og særligt børnefamilier har travlt med hverdagens mange gøremål. Dette er en af grundene til, at vi i høj grad nedprioriterer de praktiske opgaver, der involverer arbejde i hus og have. I stedet bruger vi fritiden på at holde fri og på at være sammen med vores børn og venner.

Dette er naturligvis også en gunstig udvikling for diverse havemænd og håndværkere. Flere og flere danskere får nemlig hjælp udefra. Privat havehjælp bliver mere og mere populært, og det bliver mere og mere normalt at hyre en havemand til hækklipningen og græsslåningen.

Hus og Have Hjælpen er en havemand i Hadsten, der blot er et eksempel på en privat hus- og havemand, der oplever en stigning i antallet af opgaver – særligt i sommermånederne. Tendensen er altså tydeligt, både når man tager et kig på søgetendenserne, og ved et nærmere kig på virksomhederne i branchen.

Det søger vi på i juni

Sidste år i juni viste søgningerne på Krak.dk, at danskerne især viste tendens til at skulle have ordnet praktiske ting i hus og have. Top 10 over trendede søgninger på Krak-dk i juni 2016 var nemlig:

  1. Hækklipning
  2. Børnetøjsbutikker
  3. Bekæmpelse af hvepse
  4. Jordbær
  5. VVS- og blikkenslagerforretninger
  6. El-installation
  7. Esbjerg
  8. Friluftsbad
  9. Rejsearrangører
  10. Dagligvarer

Hækklipning, el-installation og VVS og blikkenslagere er altså i høj grad med til at indikerer tendensen. Det bliver derfor spændende at se, om danskerne i 2017 også går efter at have fået hækken klippet og haft elektrikeren på besøg, mens de holder sommerferie.