Mobile enheder skal også beskyttes mod virus

Beskytter I jeres mobile enheder mod angreb?

Artiklen indeholder reklamelinks

En stor del af de digitale enheder i virksomheder er i dag mobile. Vi vil gerne kunne være tilgængelige døgnet rundt, og både når det er arbejdsrelateret og privat.

Mange virksomheder er ikke opmærksomme på, at de mobile enheder udgør en sikkerhedstrussel, hvis de ikke bliver benyttet på den rette måde. Flere og flere virksomheder er blevet bedre til at prioritere generel IT-sikkerhed til deres computere og systemer, fordi den såkaldte cyber-trussel bliver større og større, men prioriterer altså ikke sikkerheden, når det kommer til de mobile enheder.

IT-kriminelle og hackere bliver dygtigere og dygtigere, og det er derfor også vigtigt, at virksomhederne formår at blive bedre og bedre til at beskytte sig mod dem. Hvis en virksomheds personfølsomme oplysninger eller forretningshemmeligheder kommer i de forkerte hænder, kan det have fatale konsekvenser.

IT-sikkerhed afhjælper truslen mod mobile enheder

Gratis Wi-Fi er meget usikkert

I takt med digitaliseringen og den hurtigt udviklende teknologi stiger brugen af mobile enheder både i det offentlige og i private virksomheder. Forsvaret får øget bevilling for at kunne gøre en indsats inden for IT-sikkerhed hos de danske myndigheder, mens private virksomheder er nødsaget til selv at være opmærksomme på sikkerhedsniveauet.

Medarbejdernes øgede mobilitet lægger nemlig et stort pres på virksomheders generelle sikkerhed, og tvinger dem til at bruge flere ressourcer på dette.

Teknologien udvikler sig konstant, og det samme gør IT-kriminelle. De er trænet i at finde smuthullerne, og derfor er det vigtigt, at virksomheder garderer sig, og er bekendte med, at IT-sikkerhed på mobile enheder skal ske løbende, hvis ubudne gæster skal holdes ude fra både enheder og systemer.

Virksomheders ledelse kan dog ikke sikre et sundt sikkerhedsniveau alene. Det kræver hjælp fra medarbejderne, og det kræver, at hele virksomheden har den rette sikkerhedskultur, når det kommer til teknologi og brug af dette. Det er netop derfor, at flere og flere virksomheder udvikler en IT-sikkerhedspolitik.

Udarbejd en sikkerhedspolitik i samarbejde med IT-ekspert

Ledelsen kan ikke opnå et optimalt sikkerhedsniveau alene. Man kan sætte forskellige indsatser ind i form at antivirusprogrammer, automatisk opdaterende systemer og krypteringer, men det er ikke nok, fordi truslen mod virksomhederne er så stor, som den er.

Det er vigtigt, at man løfter i flok, og det kræver, at medarbejderne også er indstillet på at holde hackere ude. Medarbejdere skal være klar over, hvilke personfølsomme data de render rundt med i deres smartphones og på deres tablets. Det er nemlig oftere flere, end de er klar over.

Derudover er det vigtigt at gøre sine medarbejdere bevidste om, hvilke konsekvenser det kan have for en virksomheds fremtid, hvis IT-kriminelle, finder vejen ind i IT-systemet. Det kan nemlig have store konsekvenser for en virksomheds troværdighed, omsætning og i sidste ende også for fremtiden.

Det kan derfor være en fordel at rådføre sig med en IT-ekspert, som kan være behjælpelig med at udarbejde en sikkerhedspolitik, som kan indeholde information både om hvordan medarbejdere bør håndtere de mobile enheder og hvilke konsekvenser det kan have, hvis sikkerhedsniveauet ikke er i top.

Mobile enheder bør altså indgå som en naturlig ting i både små og store virksomheders generelle IT-sikkerhed.

Andre nyheder

Dagens aktier