Godt arbejdsmiljø i kontorfællesskab: Læs vores 3 tips

Et godt arbejdsmiljø er vigtigt for din trivsel på arbejdspladsen. Uanset om du sidder på eget kontor med andre i virksomheden eller i et kontorfællesskab.

Men et godt arbejdsmiljø kommer ikke af sig selv, og derfor skal du også tænke over, hvordan du får gjort det mest behageligt og motiverende at sidde en hel dag på kontoret.

Vi giver dig her 3 gode tips til, hvordan du skaber et godt arbejdsmiljø, så du kan opnå den bedste produktivitet på kontoret.

Sørg for, at du er det rette sted

Det første trin mod et godt arbejdsmiljø er, at du skal finde det rette sted for dig. Det gælder både fysisk placering, men også selve stedet. Er der mulighed for god inspiration i bygningen og er det tæt på, hvor du allerede bor? Indretningen af kontorfællesskabet har stor betydning for dit arbejdsmiljø, hvad enten du vælger et lukket eller åbent kontor. Der skal gerne være god plads og luft omkring dig på kontoret, samtidig med, at der skal være god belysning og lyse lokaler. Det er derfor altid en god idé at tjekke bygningen for kontorfællesskabet, inden du beslutter dig. Så er du sikker på, at du ved, hvad du går ind til, og du kan dermed mærke, om det er noget for dig.

Gør det hyggeligt i din indretning

En af de ting, der kan motivere på en arbejdsplads er, at du har et behageligt og hyggeligt sted at være. Det betyder, at du selvfølgelig har gode og behagelige møbler, men samtidig også, at du indretter dit kontor med personlige ejendele. Det kan eks. være plakater, billeder af familien eller blomster/grønne planter. Indretning med grønne planter er desuden også gavnligt for indeklimaet på kontoret, hvilket også har stor betydning for din trivsel.
Hvis du gerne vil undgå at vedligeholde dine grønne planter, kan du altid vælge de kunstige af slagsen, eller tørrede buketter som kan live ethvert skrivebord op.

Med et kontorfællesskab i Aarhus hos Hasselager Office Space, har du mulighed for at leje dig ind på dit helt eget kontor, som du kan indrette som du har lyst. Det kan øge både din motivation og din produktivitet.

Vær social

De fleste ved, at et godt arbejdsmiljø også indebærer, at du har et godt fællesskab med kollegaerne. Men hvis du er selvstændig, har du måske ikke nogle kollegaer at snakke med. Har du et kontor i et kontorfællesskab, kan du stadig få et fællesskab med andre i samme bygning. Hvis du snakker med andre i pausen eller udenfor arbejdstiden, kan det være med til at styrke glæden ved at møde ind på arbejde. Også selvom du er selvstændig. Det vil også være en god idé at lave nogle aktiviteter sammen uden for arbejdstiden, som kan styrke fællesskabet og bidrage til et bedre arbejdsmiljø. Det kan være alt muligt forskelligt, lige fra julefrokoster eller middage til fysiske aktiviteter.

Har du et åbent kontor i et kontorfællesskab er der endnu større muligheder for at være social og få udbygget fællesskabet, da I nemt kan sparre med hinanden. I skal blot være opmærksomme på, at evt. snak ikke bliver forstyrrende for den enkelte.