Arne Jacobsen står bag en af Danmarks dyreste boliger.

Artiklen indeholder reklamelinks

I 2010 blev Danmarks anden-dyreste villa nogensinde sat til salg – en væsentlig del af grunden til den høje pris er, at villaen er designet af det danske designikon Arne Jacobsen.

Mange danskere forbinder Arne Jacobsen med design af lamper alene. Sandt er det da også, at Arne Jacobsen sammen med Poul Henningsen har designet nogle af de mest kendte danske lamper, som tilmed er blevet kendt i resten af verden.

Men Arne Jacobsen er også kendt for sine stole, herunder ægget, sine møbler – og sin evne til også at tegne huse, herunder den omtalte villa på Vedbæk Strandvej.

I 2010, starten på den recession vi så småt nu er ved at komme ud af igen, blev pragtvillaen sat til salg for hele 60 millioner kroner. Det gør villaen til Danmarks anden-dyreste nogensinde – alene overgået af Oktanten, der ligeledes ligger i Nordsjælland og blev sat til salg for hele 79 millioner kroner ved sidste udbud.

147.000 kroner i kvadratmeterpris

Du kan købe villaen – men det bliver ikke til den samme kvadratmeterpris, som du kan finde lejligheder til i og udenfor København.

Hele 147 tusinde kroner kan du forvente at betale per kvadratmeter, hvis du vælger at købe til fuld pris. Til den pris får du blandt andet en hall, et udsøgt køkken, stue med 180 graders panoramaudsigt til Øresund og en vinkælder.

Og en selvstændig bolig til den au pair-pige, det naturligvis forventes du, som køber, allierer dig med.

Ingen kan bygge her i dag

Villaen blev bygget i 1950’erne – og det er også grunden til den exceptionelt gode placering. I dag ville du slet ikke opnå tilladelse til at bygge her hvis du søgte. Huset er trukket helt op til kanten og ligger således lige ud til havet. En beliggenhed magen til findes næppe i hele Danmark.

Det topmoderne hus giver dig i alt 407 kvadratmeter bolig med en grund tilhørende på over 3.000 kvadratmeter.

Der bygges ikke længere i området hvor boligen ligger. Der er ikke plads til mere – og lokalområdet tilskynder ikke mere byggeri, da de frygter, det vil ødelægge noget af det unikke ved området. De nærmeste store byggerier, foregår i Københavns Nordhavn, der er ved at opleve lidt af en renæssance.

Købt for 3 millioner kroner i 1981

Boligen har ikke altid kostet 60 millioner kroner.

I 1981 blev den således købt af ejendomsmatadoren Ib Kongsted Henriksen. Han købte boligen til blot 3 millioner danske kroner på tidspunktet, hvor boligmarkedet var i stor krise. Ib Kongsted fik derfor også lov til at betale hele 21.5 % i boligrente for at købe boligen.

Den efterfølgende ejer nåede at bruge mere end 20 millioner kroner på ombygning, renovering og vedligeholdelse af boligen, hvilket – udover inflationen – var med til at drive prisen i vejret på boligen.

Den eneste larm du skal vænne dig til hvis du køber boligen er den, der kommer fra vandet om morgenen – derudover er du fri til at nyde livet i Danmarks måske flotteste bolig, tegnet af en af vores fremmeste arkitekter nogensinde.