Biopejs med flammer

Energikrisen skaber efterspørgsel på alternative varmekilder som biopejse

De høje energipriser gør, at mange danskere søger efter alternative varmekilder som for eksempel biopejse. Læs mere om biopejse her.

Energikrisen og de høje energipriser har skabt nye vilkår for danskerne, og mange forsøger derfor også at finde nye metoder til at spare penge. Det gælder blandt andet også i forhold til opvarmning. Mange danskere har i løbet af efteråret og vinteren forsøgt at finde nye varmekilder som alternativ til naturgas.

Det har blandt andet betydet, at brændeovne og skorstene har været i høj kurs, og nu er interessen for biopejse også steget markant. I en artikel fra TV2 Nord har en virksomhed, der sælger biopejse og bioethanol oplevet en stor vækst det seneste år, i takt med at flere er ved at få øjnene op for denne alternative pejseløsning.

Der er da også mange fordele ved biopejse, som gør det til en fordelagtig varmeløsning til danskere, der gerne vil spare på varmeregningen. I denne artikel dykker vi ned i, hvad biopejse er, og hvorfor det kan være en fordel at anskaffe denne varmekilde.

Hvad er en biopejs?

De fleste kender til brændeovne og gaspejse, men det er først gennem de senere år, at flere er blevet bekendt med biopejse. Særligt i forbindelse med de høje energipriser er interessen og efterspørgslen på biopejse øget – både i Danmark, men også i resten af Norden.

En biopejs er en type pejs, der afgiver varme ved afbrænding af bioethanol. Bioethanol er en alkohol, der bruges som biobrændsel i biopejse. En biopejs afgiver ikke ligeså meget varme som en brændeovn eller en gaspejs, og kan derfor ikke bruges som primær opvarmningskilde. Den er dog særligt velegnet som sekundær varmekilde til at øge temperaturen i boligen.

Derfor kan det være en fordel at investere i en biopejs

Biopejse har mange fordele, og er særligt fordelagtige for boligejere, som gerne vil have en varmekilde, der kan supplere deres eksisterende opvarmningskilde, og som skaber varme og hygge på en miljøvenlig måde. Læs om fordelene ved en biopejs herunder.

Billig opvarmning

Bioethanol er billigere end mange andre typer brændsel, hvilket gør biopejse forholdsvis billige i drift. Vælger du at købe bioethanol på tilbud, kan du spare flere penge og få en endnu billigere opvarmning. Du kan på den måde med fordel bruge biopejsen som supplement til en primær varmekilde, når du ønsker at øge temperaturen i hjemmet og samtidig gerne vil spare penge på varmeregningen.

Miljøvenlig pejs

En biopejs er en miljøvenlig pejs, da den udleder færre skadelige partikler, og har en markant mindre CO2-udledning end traditionelle pejse eller brændeovne. Det skyldes, at bioethanol brænder renere end andre brændstoffer, hvormed du undgår luftforurening. En biopejs er således bedre for klimaet, men også bedre for sundheden, fordi du får en renere afbrænding.

Energieffektiv pejs

Selvom en biopejs ikke afgiver ligeså meget varme som en brændeovn, er den ofte mere energieffektiv. Det skyldes, at der ikke er noget varmetab i en biopejs. I modsætning til brændeovne kræver en biopejs ikke nogen skorsten, som varmen kan lede ud af. Du får dermed en meget energieffektiv pejs, som afgiver al varmen ud i rummet.

Lugtfri afbrænding

Bioethanol er lugtfrit. Når du vælger en biopejs får du derfor en lugtfri afbrænding. Det er dog vigtigt, at du vælger bioethanol med en alkoholprocent på mere end 96% og gerne på mellem 96,5-97,5%. Hvor høj alkoholprocenten skal være, afhænger blandt andet af biopejsen. Derudover er det en god idé at vælge en autoriseret forhandler af bioethanol for at sikre, at der ikke er tilsætningsstoffer, som kan give lugtgener.