coronavirus

Anden Coronabølge har ramt Danmark – Sådan skal du forholde dig

Anden bølge af coronavirussen har nu for alvor ramt Danmark. Smittetallet har den seneste måned været stigende, hvilket har betydet, at regeringen har måtte iværksætte nye tiltag for at nedbringe smitten. Dermed er forsamlingsforbuddet nedsat fra 100 personer til 50 personer, restauranter, barer, caféer og andre serveringssteder skal lukke kl. 22. Dette gælder samtidig også for privatfester. Også detailhandlen, som stormagasiner, basarer og dagligvarebutikker, har fået en række retningslinjer de skal overholde for at forhindre smittespredning.

Derudover opfordrede regeringen arbejdsgiverne til at sende de ansatte til at arbejde hjemmefra, hvis det var muligt, og opfordrede desuden til, at man rejser udenfor myldretiden. Disse tiltag forløber indtil videre til d. 18. oktober for at forhindre smittespredning og en fortsat stigning i antal smittede.

Den seneste måned har smittetallet nemlig været stødt stigende, og de seneste tal viser da også, at smittetallet i Danmark fortsat er meget højt. På verdensplan har Covid-19 samtidig slået en million mennesker ihjel. Hårdest er det gået udover USA samt Brasilien og Indien, der har måtte lide store tab til sygdommen. Det betyder derfor også, at det fortsat er vigtigt, at vi passer på hinanden og følger de anviste retningslinjer.

Sådan er din risiko for at blive smittet

Forskere fra Oxford University har i september udgivet en ny analyse, der viser risikoen for at blive smittet i forskellige situationer. I deres analyse har de lavet et skema, hvor de har opstillet forskellige situationer og markeret risikoen for smitte i disse i tre forskellige farver. Rød viser de situationer, hvor der er størst risiko for smitte, gul viser de situationer, hvor der er middel risiko for smitte, og grøn viser de situationer, hvor der er mindst risiko for smitte.

Her fremgår det af analysen, at risikoen for smitte er højest i situationer, hvor man ikke har ansigtsmaske på, hvor man er mange mennesker samlet i et rum, hvor man er i kontakt med andre mennesker i lang tid, hvor der synges eller råbes, og hvis ventilationen i rummet ikke er god.

Omvendt er risikoen for smitte mindst i situationer, hvor man er få personer samlet og der er stor afstand imellem personerne, i situationer hvor alle har ansigtsmaske på, hvor alle personer er stille, hvor man opholder sig udenfor, og hvor man kun er i kontakt med andre mennesker i kort tid.

Analysen kan således gøre det nemmere for befolkningen at vurdere smitterisikoen i forskellige situationer og samtidig øge opmærksomheden på at undgå de situationer, hvor smittefaren er højst.

personer-i-dagligvarebutik

Beskyt dig selv bedst muligt mod coronasmitte

Der har under hele coronaperioden været anbefalinger om at holde afstand, undgå håndtryk og kram og begrænse fysisk kontakt. Derudover er der nu også kommet påbud om brug af mundbind i den offentlige transport, og når man står op på restauranter, caféer og barer.

Disse retningslinjer er særligt vigtige at følge og især nu, hvor anden bølge er væltet ind over Danmark. Husk derfor fortsat at spritte hænder, holde afstand og bruge mundbind, hvis du skal med offentlig transport eller en tur ud at spise med dine nærmeste.

apoteket online kan du både købe håndsprit og mundbind, så du er rustet til anden coronabølge og godt forberedt, hvis der skulle komme et krav om brug af mundbind i alle offentlige rum. Ved at købe mundbind på apoteket online, undgår du desuden også køen nede på det fysiske apotek og undgår samtidig at sætte dig selv i en situation, hvor der er en risiko for smitte med coronavirus.