Hjemmearbejde vs. firmaarrangement

Firmaarrangementer trods Corona-lockdown

 

Corona-krisen har haft mange konsekvenser for danskerne, for virksomhederne og for hele verden. De medarbejder, der kan arbejde hjemmefra, arbejder hjemmefra. Vi bliver alle hjemme i det omfang, det er muligt, og det betyder også, at man ikke ser sine venner og kolleger, som man er vant til.

Det sociale samvær er vigtigt for langt de fleste mennesker. I disse tider mærker rigtig mange danskere, at de er glade for at tage på arbejde og se sine kolleger dagligt, og snakke om andet end de huslige pligter, om havearbejdet eller om de renovationer og tilbygninger, som man endelig er gået i gang med.

Når vi ikke kan mødes fysisk, har mange danskere fundet nye muligheder ved hjælp af den teknologi vi allerede har tilgængeligt. Det gælder først og fremmest med vores venner og familie, hvor man særligt på de sociale medier har set, hvordan flere har holdt fast i den årlige påskefrokost – men hver for sig via Facetime eller andre videochat-muligheder.

Gentænk firmaarrangementerne

Virtuel fredagsbar

Lige som mange i private sammenhænge har taget videochats til sig, er der også mange virksomheder, der er begyndt at holde videomøder – både internt, med kunder og med samarbejdspartnere. Videomøder løser en udfordring i forbindelse med de fysiske møder, der har været aftalt eller som er nødvendige gennem arbejdsdagen. Men hvordan fastholder man medarbejdernes sammenhold?

Rigtig mange virksomheder har set sig nødsaget til at aflyse eller udskyde de planlagte firmaarrangementer. Det betyder, at medarbejderne, der allerede arbejder hjemmefra, har endnu længere udsigter til at se deres kolleger. Det kan på sigt have indflydelse på sammenholdet blandt medarbejderne.

Mange virksomheder vil kunne få gavn af at gentænke mulighederne for at afholde et firmaarrangement – med god afstand mellem medarbejderne. Lige som mange privat ser sine venner og familie ved hjælp af teknologien, kan virksomhederne også overveje at bruge videochats eller videomøder til at afholde et socialt arrangement.

Nogle virksomheder har allerede inviteret til virtuel fredagsbar. Det kan også være et virtuelt foredrag eller anden form for underholdende oplæg. Det kan også være virtuel vinsmagning eller lignende, hvor smagsprøverne er sendt hjem til medarbejderne på forhånd. Det kan også være virtuel banko. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad et virtuelt firmaarrangement kan indeholde.

Der er mange muligheder for at afholde et virtuelt firmaarrangement. Det kræver blot et program, hvor alle kan deltage. Derudover kan det være en god idé at have en form for ordstyrer, så alle ikke snakker i munden på hinanden. Sørg også for at have en form for program, så alle ved, hvad der er i vente, og hvor meget tid, der eventuelt skal sættes af. Dem, der har lyst til at fortsætte og snakke videre efter endt program, lader blot være med at logge af.

Firmaarrangementer er vigtige

Firmaarrangementer er vigtige for sammenholdet blandt virksomhedens medarbejdere. Gennem forskellige arrangementer lærer medarbejderne hinanden bedre at kende, og de ser hinanden i andre situationer end på arbejdspladsen.

Et bedre sammenhold blandt medarbejderne er med til at øge medarbejdernes arbejdsglæde, og de vil ofte føle, at de har et større ansvar over for hinanden. Derfor er firmaarrangementer vigtige – også under lock down.