Hvorfor spise kalktabletter?

Artiklen indeholder reklamelinks

Kalkmangel er noget mange mennesker lider af. Endda er der mange, som ikke selv er klar over, at de mangler kalk. Men hvordan ved man, om man har et alvorligt mangel på kalk og kan man stadig nå at redde det?

Kalk er vigtigt, til opbyggelse af knogler samt muskler. Der er mange flere steder i kroppen, hvor der findes kalk. Blandt andet bruges kalk også i blodet og i cellerne. For at man skal kunne optage kalk, er det vigtigt også at indtage D-vitaminer. D-vitaminer går nemlig hånd i hånd med kalk. D-vitaminer sørger for, at kalk kan optages i kroppen.

Alvorlige tegn på mangel af kalk

Der findes en række tegn eller symptomer, som man bør lytte til, hvis man har alvorlig mangel af kalk. Bare fordi man ikke har disse symptomer, betyder det dog ikke, at man har en jævn kalk balance.

  • Prikken og stikken i fingre og omkring munden
  • Kramper, mentale forstyrrelser og i værste tilfælde hjertestop
  • Grå stær kan være risikosat, hvis man har haft mangel på kalk over længere tid
  • Knogleskørhed, kvinder rammes især af dette.

Kost eller kalktabletter

Der findes to måder, hvorpå man kan opretholde en god kalk balance. Man kan enten vælge, at indtage kalk i den daglige kost, eller man kan vælge den nemme løsning, kalktabletter.

Den mest sunde måde, at få den mængde kalk kroppen har behov for, er selvfølgelig at få kalk gennem den daglige kost. Når du får den rette mængde kalk betyder det højest sandsynligt også, at du samtidig får den rette mængde af andre vitaminer og mineraler, som kroppen har behov for.

Hvis man vælger kosten, så skal man være opmærksom på en del ting. Blandt andet er det vigtigt at få den rette mængde D-vitaminer samt magnesium. Dette skyldes, at kroppen slet ikke kan optage kalk uden. Disse arbejder nemlig godt sammen og gør det derved muligt for kroppen at optage.

Med kalktabletter slipper du for besværet med at tænke på, om du får nok magnesium samt D-vitaminer. I de fleste kalktabletter findes nemlig allerede den mængde D-vitaminer og magnesium, som kroppen skal bruge for at kunne optage kalk. Derfor er det altid en stor fordel at tage disse kalktabletter, hvis man ikke er helt sikker på hvad man bevæger sig ud i, når man skal finde den rette kost. Der er nemlig ret mange ting, som man skal tage højde for.

I hvilke fødevare findes kalk?

Kalk findes i alle mejeriprodukter. Primært er det anbefalet at spise yoghurt eller ost. Kalk findes også i grove grøntsager, som eksempelvis broccoli, bønner, sojabønner og grønkål. Det er meget svært at indtage for store mængder kalk, så hvis man elsker grøntsager og sund mad, så er det bare om at give sig i kast med dette.

Men hvis man alligevel frygter, om man nu får nok, så er det anbefalet at købe kalktabletter, som man tager 1-2 gange dagligt, helst ifølge med et almindeligt måltid.