Ergonomiske kontorstole vinder indpas hos private forbrugere

Artiklen indeholder reklamelinks

Tidligere var det kun virksomheder, som købte ergonomiske kontorstole til deres medarbejdere, med efterhånden, som folk får smag for at sidde godt, spreder det sig til hjemmet. Men hvad er en ergonomisk kontorstol og hvordan skaffer man sig sådan en?

Mange mennesker vil ikke ud og investerer i en dyr kontorstol til hjemmet. Men heldigvis er der råd for dette. På grund af, at det i dag er blevet så moderne, at have en ergonomisk korrekt kontorstol, ser man priserne falde drastisk. Der findes også bedre veje, hvis man stadig synes, at denne ergonomiske kontorstol er alt for dyr.
Flere og flere medarbejdere tilbydes af deres arbejdsgiver mulighed for at arbejde hjemmefra. Det giver medarbejderen en større fleksibilitet, og arbejdsgiveren opnår som regel, at medarbejderen yder flere timer for virksomheden. Det er med andre ord en Win-Win situation.

Men medarbejderne skal også kunne sidde behageligt og komfortabelt ved deres hjemmearbejdsplads. Nogle arbejdsgivere yder tilskud til gode ergonomiske kontorstole.

Tilbud på kontorstol

Rundt omkring i landet er der ofte kontor og bolig forretninger, som har tilbud på diverse møbler. Her er kontorstolen selvfølgelig også inkluderet. Når disse tilbud lander, er det ofte muligt, at finde en god kontorstol til billige penge. Det er netop også under disse tilbud, at du skal slå til, da skriveborde også er sat væsentligt ned. Det er nemlig ikke altid, at dit skrivebord passer i højden til din nyligt justerede kontorstol. Et hæve/sænke bord er derfor en god investering, trods det nok er en del dyrere end dit gamle skrivebord. Da må man overveje, om man vil risikere rygskade resten af livet, eller om man vil investere i nogle lidt dyrere møbler.

Brugte kontorstole

En anden måde, at tænke økonomisk, er ved at købe brugte kontormøbler. Du sidder nu og tænker på genbrug. Men faktisk er der hvert år virksomheder, der går konkurs. Det kan dreje sig om splinter nye kontorstole og hæve/sænkeborde, som nu er sat væsentligt ned. Når en virksomhed går konkurs, sælger de alt inventar, og dette inkluderer selvfølgelig også de populære kontorstole.

Det gode ved denne type for salg er, at der ofte ikke er ret mange købere. Virksomheden har måske mange hundrede kontorstole, som de alle sammen skal af med hurtigst muligt. Dette vil derfor sige, at de står til meget billige penge. Her kan du være heldig at finde en ny kontorstol til et par hundrede kroner, som måske i indkøbspris har kostet 3.000-4.000 kroner.

Når man køber brugte kontormøbler, er der selvfølgelig ikke den samme garanti, som hvis du købte en ny hos en forhandler. Men med så store besparelser, vil det alligevel være den rigtige løsning for de fleste mennesker. Inden du gennemfører en sådan handel, er det vigtigt at sikre sig, at den fungerer optimalt. Tjek om den er justerbar, både i højde og i ryglænet inden du køber den. En ting er, at man sidder godt i stolen, men hvis gaspatronen, som er den der sørger for at stolens højde kan justeres, ikke virker, så er kontorstolen ikke meget værd.

God start

Når du endelig har fået købt dig en kontorstol, som er god for din krop, så kan du overveje, om du måske skal i gang med, at investere i et skrivebord, som passer til kontorstolen i højden. Husk du skal sidde helt tilbage på kontorstolens sæde, når du indstiller den. Dine fødder skal sidde fladt på gulvet, så dine ben giver en 90 grader bøjning. Din ryg skal være rank og derfra skal dit ryglæn indstilles. Når du har alt dette på plads, er du allerede kommet godt i gang. Nu skal du bare slappe af i dine skuldre og ikke længere bekymre dig om, om du mon får alvorlige rygskader.