Landets apoteker melder om rekordlav ventetid

Ventetiden på apoteker er rekordlav

Artiklen indeholder reklamelinks

En undersøgelse foretaget på 295 af landets cirka 400 apoteker har vist, at ventetiden er rekordlav. Faktisk er den helt nede på 2 minutter og 14 sekunder. Det er den tid, der går, fra et nummer bliver trukket til nummeret bliver kaldt frem af ekspedienten.

Det er Danmarks Apotekerforening, som er apotekernes arbejdsgiver- og brancheorganisation, der har initieret målingen. Siden 2008 har Danmarks Apotekerforening indsamlet data om ventetiderne på apoteket. Resultatet fra 2016 er, at ventetiden nu er blevet mindre end halvt så lang som i 2008.

Kortere ventetid er til stor glæde for forbrugerne

Ventetiden på apoteket har aldrig været lavereFor forbrugerne er det naturligvis godt nyt, da det betyder, at de generelt bruger kortere tid på at vente, når de er på apoteket – hvilket fører til færre frustrationer og dermed bedre humør blandt kunderne. På et af landets apoteker i landet betyder det desuden, at kunderne kan nå deres tog.

I Aarhus ligger shoppingcenteret Bruuns Galleri nemlig i direkte forbindelse med Aarhus Hovedbanegård. Her kan man blandt andet finde Bruuns Apotek, hvor man kan hente alle sine apoteksvarer, mens man venter på næste afgang med toget. Her er det rigtig godt, at ventetiderne er blevet kortere.

Derfor er ventetiden blevet kortere

Når ventetiden på apoteket er blevet kortere, skyldes det ikke, at servicen er blevet ringere. Det er fortsat apotekernes fornemmeste opgave at give deres kunder råd og vejledning med i købet, når de udleverer medicin og andre apoteksprodukter. Der er altså ikke skåret ned på den personlige vejledning.

Til gengæld er der skåret ned på tidsforbruget på andre arbejdsprocesser. Eksempelvis er installationen af pakke- og udleveringsrobotter blevet en meget tidsbesparende faktor. Det går simpelthen hurtigere at finde det rigtige medicin frem med robotterne, der pakker og sætter klistermærke på medicinen.

Ikke flere besparelser at hente

Kunderne er glade for lavere ventetid på apoteketFordi det netop er apotekets opgave at rådgive og vejlede kunderne, skal der fortsat være den nødvendige tid til at nå at give de kunder, der ønsker det, den faglige vejledning, som de kan få på apoteket. Det betyder også, at der tidsmæssigt ikke kan skæres på denne front.

Man skal dermed ikke forvente, at ventetiden på apoteket bliver kortere end de gennemsnitlige 2 minutter og 14 sekunder. Det udtaler Apotekerforenings formand, Anne Kahns, i den pressemeddelelse, foreningen har udsendt vedrørende den rekordlave ventetid på landets apoteker.

Alternativet til det almindelige apotek

Selvom ventetiden på landets apoteker er blevet kortere, findes der stadig dem, der af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at komme på apoteket, eller for hvem det er et stort besvær. Til deres store held findes der andre muligheder for at få sin medicin og apoteksvarer.

Med den nye apotekerlov fra sommeren 2015 er der nemlig kommet nogle lempelser på området, der blandt andet forbedrer apotekernes åbningstider og muligheder for at åbne apoteker på anderledes placeringer, eksempelvis i shoppingcentre.

Loven har også gjort det muligt at drive online apotek, ligesom det er blevet besluttet at landets hospitaler skal have en apoteksafdeling, hvor patienterne får nem adgang til at købe medicin, når de skal hjem.