Vælg uddannelser der giver dig jobgaranti

Mange unge er et stort spørgsmålstegn, når det kommer til at vælge uddannelse. Især med regeringens fremdriftsreform er det vigtigt at vælge rigtigt i første omgang. Nogle unge har vidst, hvad de skulle være siden de var børn, mens andre først skal undersøge mulighederne – og de er mange.

Først og fremmest handler det om at finde den uddannelse, der giver adgang til et erhverv, hvor man kan se sig selv arbejde hver dag i hele sin erhvervsdygtige alder. Det er dog ikke kun interesser, kompetencer og følelser det kommer an på længere. Flere og flere unge lægger nemlig også vægt på jobmuligheder og jobgaranti. Der skal kunne være arbejdspladser i faget – også når uddannelsen er endt, og man er klar til at starte på arbejdsmarkedet.

De mest sikre brancher når det kommer til jobgaranti er blandt andet:

  • Uddannelser der retter sig mod store private virksomheder
  • Uddannelser inden for kemi herunder biokemi, molekylarbiologi og bioteknologi
  • Civilingeniører

Ovenstående uddannelser giver adgang til de brancher, hvor man oplever mindst arbejdsløshed konstant. Der findes dog også andre brancher, hvor der ind imellem er jobgaranti. Der er nemlig mange forskellige elementer, der kan spille ind i vurderingen og gøre enkelte uddannelser mere populære i forhold til jobgaranti.

Politiske beslutninger som for eksempel den nye folkeskolereform kan føre til jobgaranti. På grund af den nye folkeskolereform bliver der behov for flere lærere i en periode.

Udvikler i brancher når det kommer til for eksempel forhøjet efterspørgsel kan også være en indikator på jobgaranti.

Bud efter elektrikere

vælg-uddannelser-der-giver-dig-jobgaranti-bud-efter-elektrikereElektrikerfaget er en af de brancher, der i øjeblikket har meget lav arbejdsløshed. Det skyldes en stigende efterspørgsel på elektrikeres ydelser. I en årrække var efterspørgslen inden for faget enormt lille, hvilket resulterede i, at mange daværende dygtige elektrikere søgte væk fra branchen for at sikre sig arbejde på længere sigt. Derudover frarådede studievejledere uddannelsen, da der ingen jobgaranti var.

I dag er efterspørgslen på elektriker ydelser igen høj, og derfor mangler branchen nu motiverede og dygtige elektrikere. Det er svært at spå om fremtiden, og især i forhold til de brancher der svinger, når det kommer til antal arbejdspladser, men elektrikerbranchen er i en positiv udvikling.

Det er vigtigt at få uddannet flere elektrikere, og det har branchen selv et ansvar for. Elektrikeruddannelsen foregår nemlig i et tæt samarbejde med de eksisterende virksomheder i branchen.

EHV El og VVS er blot en af mange danske virksomheder, der tager ansvar i problemstillingen. EHV El og VVS er placeret i Hadsten, og tilbyder lærepladser, så man kan få en fremtid som elektriker.

For at blive en god og kvalificeret elektriker skal man lære og se tingene i praksis. Det er altså vigtigt, at de i forvejen etablerede virksomheder giver en hånd med og tager ansvar for deres branches fremtid. Nu og i fremtiden er der nemlig rig mulighed for at komme i job, hvis man uddanner sig som elektriker i Hadsten hos EHV eller hos enhver anden virksomhed i branchen.