Skal jeg vælge sikkerhedssko, arbejdssko eller træsko?

Artiklen indeholder reklamelinks

Når man er håndværker eller blot privat, og arbejder i farlige områder, hvor man kan risikere at komme til skade, er det vigtigt at iføre sig beskyttelse eller sikkerhedstøj. Især er det vigtigt at beskytte fødderne. Hvad er den rigtige sikkerhed for fødderne? Er det sikkerhedssko, arbejdssko eller træsko man skal vælge?

I dag er sikkerhedssko blevet moderniseret og udviklet, så de kan anvendes af næsten alle mennesker. Men hvad er det helt rigtige at anvende under farlige forhold. Alle mennesker ved, at de skal beskytte sig selv og ikke mindst deres krop, når de er udsat for fare.

Sikkerhedssko

Sikkerhedssko var engang noget man mente, fanden havde skabt. De var tunge og besværlige at have på. Sikkerhedssko var dengang lavet i et materiale, som var utrolig tungt at have på og derfor var det ikke med god vilje, at man anvendte dem.

Håndværkere har i gennem mange år anvendt dem, trods det ikke var noget krav. Men vil man ikke hellere have sikkerhedstøj på, end at risikere livslange skader? Sikkerhedssko kan man i dag købe i mange forskellige farver, størrelser og modeller. Det er i dag muligt, at købe sikkerhedssko, som næsten ikke kan skelnes fra et par helt almindelige sko. Derfor er det blevet mere anvendt blandt mange forskellige mennesker. I dag er det ikke kun håndværkere, som til dagligt går i disse. Nu har sikkerhedsskoene spredt sig til de private hjem.

Det er også blevet muligt for kvinder at bære disse sko. I dag kan sikkerhedssko nemlig købes i en let model, som ikke er tung og belastende for fødderne. Det er en god udvikling, som i dag sikre alvorlige skader på fødderne. Nogle af de samme mærker, som du normalt vil gå efter, når det gælder løbesko, er også varme emner til smarte sikkerhedssko. Det gælder eksempelvis Lotto og Puma.

Arbejdssko

Hvis ikke man arbejder på en arbejdsplads, hvor det er direkte farligt og man her ikke kan risikerer at få fodskader, så kan man i stedet for sikkerhedssko anvende almindelige arbejdssko. Disse arbejdssko følger mere eller mindre de samme principper, som sikkerhedssko. Den eneste og store forskel er dog, at der ikke er indbygget sikkerhed i disse sko. På baggrund af dette er de mere fleksible. De er specielt anvendt af erhverv, som eksempelvis låsesmed eller ejendomsinspektør. Ligesom sikkerhedssko er der også her mange muligheder med henblik på farver, former og modeller.

Træsko

Disse sko er en gammel slags. De har været anvendt gennem mange år, også af private. De har været igennem megen kritik, med henblik på udseende. Først antaget ville man ikke mene, at træsko er særlig behagelige at anvende en hel dag, men i dag er også disse sko blevet udviklet således, at de er komfortable og flotte i deres design.

I dag er der mange klinikansvarlige, som eksempelvis tandlæger, kosmetologer og så videre, som anvender disse. Træsko er smarte, fordi de er lige til at træde ned i, og er nemme at få både af og på.

Man kan både få træsko uden hæl, med hæl og med en lille strop i hælen, hvilket gør træskoene utrolig feminine og meget anvendte.

Hvad skal du vælge?

Når du skal beskytte dig bedst muligt, og det især gælder dine fødder, er det vigtigt at tænke på, hvilken arbejdsplads du arbejder på. Er det en farlig arbejdsplads, hvor fødderne kan komme slemt til skade, eller er det et job, hvor det er vigtigt med en god komfort, hvor du hele tiden skal have dine sko af og på.

Der findes disse forskellige muligheder, som det er værd at tage op til overvejelse, så man kan finde det helt rette for fødderne.