Påsken er nær, og det er tid til den årlige påskeferie?

Artiklen indeholder reklamelinks

I vores danske- og kristne land er der mange højtider, blandt andet påsken, som ligger lige rundt om hjørnet. Er du klar til et par fridage? Helligdagene er ikke så vigtige som de var engang. Det skyldes vores samfundsudvikling, og at færre og færre går i kirke og fejre helligdagene. Det betyder dog ikke, at vi ikke synes godt om de årlige ferier og fridage som helligdagene giver os.

Påsken falder allerede sidst i marts, og det er derfor ikke længe siden vi netop har haft vinterferie. Vinterferien er dog ikke en regel og et must, og slet ikke for erhvervslivet. Det er påsken, da helligdagene er arbejdsfri og her skal man samles med familier og venner.

Hvad står din påske på? Har du valgt at ligge arbejdet til side, eller skal der arbejdes lidt alligevel? I denne artikel frisker vi påskens helligedage op, og kommer med gode forslag til, hvad påsken kan bruges til.

Hvad er påske, og hvorfor har vi fri?

Når vi kommer igennem årets 365 dage, er der mange af dagene som går til de obligatoriske skoleferier samt de mange helligedage vi er beriget med i Danmark, som kristendommen har været herre over.

aagI erhvervslivet gælder de obligatoriske skoleferier ikke, men det gør helligdagene altid. Der er selvfølgelig nogle erhverv, der skal passe deres arbejde på disse dage så produktionen, sygehusets patienter og andre vigtige opgaver ikke går i stå. Er man ikke ansat i sådanne erhverv, er man forpligtiget til at holde fri på helligedagene.

Det kan dog være svært at huske, hvorfor vi egentlig holder fri på disse dage. Hvad betyder påsken, og hvilke dage er der tale om i år? Påsken falder allerede i uge 12 i år, og går fra den 21. marts til den 27. marts. Torsdag starter vi ud med skærtorsdag, så kommer lang fredag, og søndag er det påske dag og mandag er 2. påskedag.

Skærtorsdag er den dag, hvor Jesus vaskede sine disciples fødder, og skær betyder ren. Derefter spiser han sit sidste måltid – og kalder dette for sit blod og legeme. Og her kommer kirkens nadver ind i billedet.

Langfredag bliver Jesus korsfæstet og han bliver lagt i graven. Påske lørdag er ikke en hellig dag, men her sørgede man over Jesus død.

Påske dag falder søndag den 26. marts, og det er her man finder Jesus grav tom. Efter påsken og 40 dage frem falder Kristi Himmelfartsdagsdag, hvor Jesu stiger til himmels.

Påskens mange muligheder

Når du tænker på påske er det nok ikke ovenstående fakta omkring helligedage der falder dig først ind. Påsken bliver husket med påskefrokoster, påskeferie pga. helligdage, påske- æg og bryg samt påskelinjer og gækkebreve fra nogen man har kær.

Påsken tillader i dag mange flere ting end tilbage i tiden, hvor vi var langt mere kristne end vi er i dag. Kristendommen er blevet dæmpet, og der er ikke længere ret mange der går i kirke til højtider og hver søndag. Hvad laver vi i stedet for? Der er mange muligheder i påsken, når helligedagene falder, og rigtig mange skal holde fri fra jobbet.

busOfte er det i påsken mange tager på den årlige skiferie – måske har du allerede været af sted i vinterferien med familien, hvor de fleste skiferier bliver bestilt til, men denne gang skal du af sted med dine gode kollegaer fra arbejdet. Opholdet er bestilt, men hvordan kommer i alle sammen til Østrig eller Norge? For at give sammenholdet nogle pluspoint og chefens pengepung gladere, så skal i da af sted med bus.

Det er en virkelig god måde, at lære hinanden at kende på, på en helt anden måde, som ikke er arbejdsrelateret. Det giver et godt sammenhold, og kan øge din indsats og effektiviteten på arbejdet.

Er du ikke til ski, er det også i påsken der er tid til påskefrokoster og andre sammenkomster. Det er igen en god anledning til at mødes uden for arbejdet, få sig nogle gode grin, skabe gode minder samt oplevelser som ikke går i glemmebogen. Firmafester er lig med medarbejderpleje, hvilket er med til at styrke virksomheden.

Rigtig god påske