Self storage

Forbrugssamfundet sætter gang i self-storage branchen

Artiklen indeholder reklamelinks

På den anden side af krisen ventede en forbrugsfest. Det lyder som en fortælling, men det er i virkeligheden det, der er sket. Forbrugssamfundet, arbejdssamfundet og præstationssamfundet er alle betegnelser for det samfund, vi lever i.

Vi har brug for at forbruge, så vi kan præstere, og der er ingen tvivl om, at luksusvarer igen er blevet en del af vores hverdag. Selvom forbrugsfest ikke umiddelbart er god for vores pengepung, ja så er der mange brancher og industrier, der byder forbrugssamfundet hjerteligt velkommen.

Self-storage branchen eller opmagasinering, som det også kaldes, har i hvert fald opnået langt større popularitet efter forbrugsfestens indtræden blandt danskerne. Vi lejer depotrum til vores ejendele, og det er der faktisk flere grunde til.

Vi køber uden at skille os af med det gamle

Forbrug

Førhen var leje af depotrum og opmagasinering mest brugt mellem flytninger, men i dag bruges det til langt mere end det. Depotrum henvender sig dermed til et langt større og bredere segment, da det også bruges som et permanent ekstra loftrum eller kælderrum.

Forbrugssamfundet og de stadig stigende penge mellem hænderne får os til hele tiden at købe flere og flere ting til hjemmet, og på trods af det, er det altså ikke altid lige nemt for os at skille os af med det gamle.

Vi bor skandinavisk og minimalistisk, og vi har brug for luft omkring os. Det hænger ikke umiddelbart sammen med det faktum, at vi erhverver os flere og flere ting. Løsningen for danskerne er derfor at leje depotrum, så vi har et sikkert sted, hvor vi kan opbevare vores elskede ejendele. På trods af at vi erhverver os nye ting, har vi altså også ejendele, som stadig har en særlig affektionsværdi for os, hvilket er en af de klare årsager den store popularitet i opmagasineringsbranchen. Vi har ganske enkelt brug for et sted, hvor vi kan opbevare vores indbo sikkert.

Urbaniseringen understøtter

Kritikere ville måske sige, at et loftrum og kælderrum kan bruges til opmagasinering, og at et depotrum på den måde ikke er nødvendigt. Det er dog bare sådan, at vi flytter fra land til by som aldrig før, hvilket også betyder, at vi bor på færre og færre kvadratmeter.

Vi bor altså mindre, men har flere ting, og det er lige præcis derfor, at leje af depotrum er aktuelt og nødvendigt for mange danskere.

Den stigende konkurrence i branchen er dog også en fordel for forbrugerne. Priserne presses idet de aktuelle opmagasineringsvirksomheder, skal være konkurrencedygtige. Mange indbyggere i storbyerne, der benytter sig af det såkaldte self-storage begreb, søger derfor uden for byerne.

Bor man for eksempel i storbyer som Aarhus og Odense kan det være en fordel at leje depotrum i Assens eller Horsens. På den måde kommer man lidt udenfor storbyen, hvilket har en stor betydning for depotrummets pris.