Fitness centre dukker op i udkantsdanmark

Artiklen indeholder reklamelinks

Tidligere var det solotræning med vægte i hjemmet, som var det moderne. I dag er fitnesscentre blomstret op over hele Danmark. Dette gælder også udkantsdanmark, da det at gå i fitnesscenter er blevet in.

Da det første træningscenter i Danmark åbnede, var der ingen kvinder i klientellet. Derimod var det udelukkende mænd, som svedte sig i laser med bodybuilder drømmen i sindet. Siden dengang har en verden af forskellige fitnesscentre åbnet sig over hele landet, og det er nu også kendt blandt kvinder. Dette har resulteret i en stor fremgang for diverse fitnesscentre, som nu også er begyndt at dukke op i udkantsdanmark.

I starten, da de første fitnesscentre åbnede i Danmark, var styrketræning den største del af programmet. Sådan ser det ikke ud længere. I dag kan man finde mange forskellige hold, som eksempelvis løbehold, spinning og zumba. Især er sidstnævnte blevet utroligt populært de sidste par år.

De første fitnesscentre åbnede i Danmark i 1960’erne, men det var dog først i 1980’erne, at det blev populært for kvinder. I dag deltager danskere i alle aldre og størrelser.

Fitness fremmer fællesskabet

En ny idræts undersøgelse viser, hvorfor fitnesscentret er blevet så populært. Dette skyldes, at holdtræning får folk til at troppe op og træne i centrene og træner dermed også oftere, end hvad de ellers ville have gjort. Det er netop dette, som skaber en fælles træningsånd, som skaber et godt sammenhold og et socialt bånd blandt forskellige mennesker.

Mette Stanley Refnov, som er konceptansvarlig hos fitness.dk udtaler sig:

”Når folk træner sammen om noget, som eksempelvis når de gennemfører et cykelløb eller en ironman, så har de et fællesskab, fordi de er fælles om noget. Her kan deltagerne se et fælles mål, som med garanti giver samhørighed”

Sammenholdet er så stærkt blandt medlemmerne, at de ligeledes bruger deres fritid på at træne sammen, udover at gå i diverse fitness centre. Man kan nærmest sige, at der er gået sport i at træne. Dette fællesskab og denne dille har gjort det muligt i dag, at åbne fitnesscentre i de mindre byer i udkastdanmark.

Når efterspørgslen er stor på en virksomhed, så blomstrer den op og får beliggenhed i de mindre byer. Det gør det heller ikke dårligere for fællesskabet. Tværtimod, nu samles borgere i de små byer og samarbejder om en fællesskabsånd om at nå et mål.

”Undersøgelser viser ligeledes, at motivationsfaktoren øger både træningsintensiteten og udbyttet. Holdtræning er endda lig med for mange, at de droppe sofaen og går til træning i stedet”, fortæller Kasper Lund Kirkegaard, der er idrætsanalytiker på Idrættens Analyseinstitut og ph.d – studerende på SDU.

Vi skal være stolte af det fællesskab vi kan skabe i fitnesscentre. Ligeledes skal vi nyde, at fællesskabets ånd har resulteret i flere fitnesscentre, som har betydet at de i sidste ende er kommet helt ud i udkanstdanmark. Det er et samfund der vil noget!