efteruddannelse

Derfor er en efteruddannelse vigtig for dit arbejdsliv

Efteruddannelse og kompetenceudvikling er vigtigt for dit arbejdsliv og fordelagtigt for din karriere. Med en efteruddannelse kan du nemlig vedligeholde dine kompetencer, så du bliver ved med at være attraktiv på arbejdsmarkedet. Efteruddannelse er dog ikke kun vigtigt i forhold til din egen faglige udvikling, men kan også være nødvendigt i forhold til ens arbejde, hvis det kræves, at man holder sig opdateret på den nyeste viden inden for sit fag.

Arbejdsmarkedet er hele tiden under udvikling, og derfor er det vigtigt at styrke sine kompetencer og tillære sig ny viden for at kunne præstere godt i sit arbejde. Dette kan både komme dig selv, men også den virksomhed du arbejder i, til gode. Herunder kan du blive klogere på de forskellige muligheder for efteruddannelse og læse om de mange fordele der er ved efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Fordele ved efteruddannelse

Der er mange gode grunde til at efteruddanne sig. For mange, der arbejder inden for et fag, som hele tiden er under udvikling, kan det særligt være nødvendigt at opkvalificere sig med ny viden. Det kan være, at din arbejdsplads har anskaffet ny teknologi, som du skal være superbruger i. Det kan også være, at du er selvstændig og ønsker at tilegne dig ny viden inden for dit fag, der kan være med til at opkvalificere dine kompetenceområder.

En efteruddannelse kan samtidig gøre dig i stand til at varetage nye arbejdsområder på arbejdet og medvirke til, at du kan få mere i løn. Derudover kan efteruddannelse og kompetenceudvikling gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Er du blevet fyret, kan en efteruddannelse nemlig være med til at øge dine muligheder for at komme i arbejde igen. Ønsker du et karriereskift, kan en efteruddannelse også være med til at give dig de nødvendige kompetencer og værktøjer, som brancheskiftet kræver.

Efteruddannelse kan dermed være gavnligt, uanset om man er ansat, selvstændig eller ledig. Med en efteruddannelse får du mulighed for at opkvalificere dine kompetencer inden for dit fag eller et område, som du har en interesse i.

laering-og-opkvalificering

Muligheder for efteruddannelse

En efteruddannelse kan både være en længere uddannelse, en kort uddannelse eller et kursus. Hvilken type efteruddannelse du skal vælge, afhænger både af dine interesseområder og hvilke muligheder der er for efteruddannelse i forhold til din arbejdsplads. Er du ansat i en virksomhed, kan det derfor også være en god idé at afklare med din arbejdsplads, hvilke muligheder du har for at tage en efteruddannelse og dygtiggøre dig inden for din branche.

Er du selvstændig, ledig eller ønsker du et karriereskift, er der i mange tilfælde lidt mere frit valg på hylderne, fordi du selv skal betale for uddannelsen. Dette gør sig blandt andet gældende, hvis du ønsker at tage en hypnoseuddannelse.

Det er ikke muligt at få økonomisk støtte til en hypnoseuddannelse, og du skal derfor selv betale alle udgifter hertil. Til gengæld kan du med en hypnosuddannelse få mulighed for at lære, hvordan du kan bruge hypnose på dig selv og på andre. Dette kan være gavnligt, hvis du arbejder eller ønsker at arbejde professionelt med mennesker i en stilling som terapeut, coach eller clairvoyant, men kan også bruges til din egen selvudvikling, hvor du lærer at arbejde mere dybdegående med dig selv.

Der er dermed mange muligheder inden for efteruddannelser. Når du skal vælge din efteruddannelse, er det vigtigste dog, at du får den viden og de værktøjer du har brug for til at styrke dine kompetencer og din karriere.