Artiklen indeholder reklamelinks
I USA kan de noget helt særligt, med henblik på iværksætteri. Nu er dette koncept endelig også kommet til Danmark. Favrskov Kommune er med hele hjertet gået ind i et projekt, hvor de hjælper iværksættere med at få fodfæste. Dette har resulteret i, at de er blevet kåret som årets iværksætterkommune.
I år 2012 blev Favrskov kommune, som ligger i Østjylland, kåret som årets iværksætterkommune. Dette skyldes, at de har et tæt samarbejde mellem de virksomheder, som allerede køre på skinner, og de virksomheder, som har brug for hjælp med at komme godt i gang.
Gregers Petersen, som den gang var centerchef for Østjysk Iværksættercenter roste Favrskov Kommune til skyerne. Han udtalte: ”Favrskov Kommune har en helt særlig ydelse at tilbyde nystartede iværksættere. Vi kan nemlig tilbyde dem en hotline, som kan hjælpe dem hele døgnet rundt. De vejledere, som sidder ved telefonerne er selv iværksættere, og kan derfor give den bedste vejledning omkring forskellige problemstillinger. Ligeledes kårer vi årets iværksætter, og skaber et godt netværk. De ting vi gør i Favrskov kommune virker åbenlyst!”
Gregers Petersen havde helt ret, når han sagde, at det de gør virker. Tallene viser nemlig, at Østjysk Iværksættercenter 2011 vejledte i omkring 152 iværksættere imod 148 i 2010. Tallet var dermed stigende. Hermed var der også gratis vejledning og rådgivning til de nu 95 nye virksomheder. Kort sagt betyder det, at kommunen nu kunne skabe 237 nye arbejdspladser. Dette vurderede og udtalte Gregers Petersen sig om, til Favrskov Avis i 2012.
Årets Iværksætterpris blev hvert år frem til 2013 uddelt af Østjysk Iværksættercenter i samarbejde med Favrskovs Erhvervsråd. I dette panel sidder en række kloge ansigter af Favrskovs erhvervsveteraner. De tager herfra stilling til, hvem der bedst fortjener denne fine pris. Prisen bliver vurderet efter, hvilken iværksætter de mener, har præget Favrskovs iværksættermiljø bedst muligt. Fremover vil kåringen blive foretaget af Favrskov Erhvervsråd.
Der er mange årsager til, at man vælger at bygge et samarbejde op, mellem de allerede etablerede virksomheder og de nystartede. En af de grunde er, at det er en god måde, hvorpå man kan skabe et godt og sundt erhvervsliv. Kommunen går ind i dette projekt, da de på den måde håber på, at kunne skabe nye arbejdspladser og en fortsat vækst i fremtiden. Det viser sig også tydeligt, at det virker.
I de allerede etablerede virksomheder, sidder der nogle mennesker med flere års erfaring. Denne erfaring kan de nu give videre, og på den måde hjælpe de nystartede iværksættere, som forhåbentlig en dag vil rådgive andre på samme måde, som de blev rådgivet.