Sådan får du mest muligt for din brugte bil

Artiklen indeholder reklamelinks

Man siger, at en bil falder i værdi, så snart man sætter nøglen i. Der er ingen tvivl om, at en bil sjældent er en god investering. Når den skal sælges, har den højest sandsynligt kørt en del flere kilometer, end hvad der var tilfældet, da man købte den.

De mange kørte kilometer smitter også at på bilens udseende, og særligt hvis man ikke har været god til at vedligeholde sin bil. Mange spiser, ryger eller indtager drikkevarer i bilen, som alt sammen er med til at plette på sæderne og få bilen til at lugte. Det får bilen til at fremstå slidt, hvilket bestemt ikke er en fordel, når den skal sælges igen.

Når man har haft sin bil i lang tid, kan det også have sat sine spor udvendigt. Der er måske kommet et par af det såkaldte ’Bilka-buler’, og ofte kan både fælge og motorrum være beskidte. Det er dog alt sammen noget, som kan rengøres og udbedres, inden bilen kommer til salg – og samtidig kan enkelte småreparationer og en omfattende rengøring få bilens værdi til at stige betydeligt.

Duften af ny bil

Duften af ny bil

Vi kender alle duften af ny bil, og mange købere af nye biler sætter i høj grad pris på, at deres nyindkøbte bil dufter godt. I brugte biler kan der ofte opstå en dårlig lugt som følge af for eksempel et dårligt indeklima.

Selvom man køber brugte biler, sætter man alligevel pris på, at den er rengjort og dufter godt, og det tiltaler mange købere, at bilen fremstår ny og lækker – også selvom den er brugt.

Hvis en bil er ren, og virker til at være i god stand, virker det ofte også som om, at bilen er blevet passet godt på, og løbende er blevet vedligeholdt. Det skaber troværdighed og tillid hos køberen, hvilket også er noget, der gør, at en eventuel køber er villig til at betale mere for prisen.

Mange bilplejefirmaer der arbejder med klargøring af biler, er netop eksperter i den såkaldte lugtsanering. Her benytter man som regel luftrensningsanlæg, som udover at fjerne lugten, også nedbryder bakterier og skimmel. På den måde opnår man et forbedre indeklima i kabinen samtidig med at lugten fra røg, dyr og fugt forsvinder, og bilen igen dufter som ny.

Væk med pletter på sæderne

Pletfri sæder i ny bil

Der er nok mange bilejere, der kan nikke genkendende til pletter på sæderne. De kan nemt komme, når man selv spilder kaffe, eller når børnene på bagsædet skal spise madpakker i bilen. Når pletterne har været der længe nok, kan det være en udfordring at få dem væk.

Pletter og snavs indvendigt i bilen kan med stor sandsynlig skræmme potentielle købere væk. De ønsker nemlig ikke blot, at bilen dufter godt, men også at den er ren. Det får den også til at fremstå nyere, og er dermed også med til at øge værdien.

I takt med at bilen skal stige i værdi, er det derfor også vigtigt, at sæderne er rene og fri fra pletter. Det kan være en rigtig god investering at få en professionel klargøringsmand til at fjerne pletterne. På den måde bliver bilen rengjort mere grundigt, end man selv har mulighed for, og sæderne bliver renset, så de fremstår helt som nye.

Klargøring af bil øger værdien

Klargjort bil - bilpleje

Der er altså ingen tvivl om, at en god omgang klargøring af din bil i høj grad kan være med til at øge værdien. Professionelle der arbejder med klargøring af biler på daglig basis, kan nemlig få din brugte bil til at fremstå som ny, og på den måde gøre den mere attraktiv for potentielle købere.

Det er forskelligt, hvor meget biler stiger i værdi efter en grundig indvendig og udvendig klargøring, men der er ingen tvivl om, at det sagtens kan betale sig for dig, der skal sælge din brugte bil.

En ren, pæn og velduftende bil uden buler giver et godt førstehåndsindtryk, og det er afgørende i enhver bilhandel.