Cloud computing vs den traditionelle it-sikkerhed

Artiklen indeholder reklamelinks

Cloud computing er blevet utrolig populært i de seneste år både for private som for virksomheder. Det er en måde hvorpå, man kan gemme data i sikkerhed. Men spørgsmålet er så, hvor sikkert det egentlig er, og om Cloud computing i virkeligheden er et dødsstod for den traditionelle it-sikkerhed. Eksperterne mener dog ikke, at det vil være et dødsstød, men de kan ganske vidst tage fejl, som alle mennesker kan.

Desværre forholder det sig ikke således, at eksperterne altid har ret. Nogle gange kan selv den bedste og mest intelligente ekspert tage fej, det har vi så tit set. En ting er dog sikkert, Cloud computing er blevet yderst populært de seneste par år, og der er i dag derfor mange forskellige, som tilbyder dette.

Der er mange fordele ved Cloud computing, det har de fleste af os danskere opdaget. Men den traditionelle it-sikkerhed har dog haft utrolig svært ved, at konkurrere med dem.

Mange som tilbyder Cloud computing, gør det helt gratis op til en hvis mængde data, hvilket kun gør det endnu sværere at konkurrere med.

Mange danskere er dog utrolig skeptiske, når vi taler om den traditionelle it-sikkerhed, vil den overhovedet blive ved med at være eksistentiel, efter som flere og flere vælger Cloud computing som løsning på, at gemme deres data der.

Der er dog en del eksperter, som mener noget andet end det overstående. Eksperterne mener nemlig, at virksomheder altid har behov for data opbevaret på den traditionelle måde. Det betyder altså at de til hver en tid bør vælge dette frem for en løsning som Cloud computing. Eksperterne nævner dog ikke noget om, hvordan fremtidens traditionelle it-sikkerhed vil være. Men det er både sikkert og bevist, at virksomheder rundt om i hele landet allerede nu er begyndt at anvende Cloud computing som deres løsning på at gemme data, hvilket tilsyneladende er et meget negativt tegn, for den traditionelle it sikkerhed.

Det er vigtigt, når man skal vælge mellem den traditionelle it-sikkerhed og Cloud computing, at man har styr på virksomhedens sikkerhedspolitik. Det har nemlig stor betydning for virksomhedens data. Derfor er det yderst vigtigt at tage med i dine overvejelser, når valget skal tages.

Der er dog stadig mange der anvender den traditionelle it-sikkerhed, derfor skulle den ikke bukke under med det samme. Det betyder også, at du stadig har noget tid til at beslutte dig for, hvilket valg du træffer. Skal det være Cloud computing eller den traditionelle it-sikkerhed.