forsikringer til din virksomhed

3 alternative forsikringer til din virksomhed

Artiklen indeholder reklamelinks

Har du ansatte i din virksomhed – hvis et selskab, dig selv inklusive – skal du have en ansvarsforsikring.

Men derudover vælger du frit om du ønsker at forsikre dig mod uvelkomne overraskelser eller om du tager dem hen ad vejen.

Vi sætter her fokus på 3 af de alternative forsikringer, der i løbet af de sidste år er opstået. Du skal ikke tegne dem. Men for nogle hundrede kroner om året og op kan de bidrage til at købe dig lidt sikkerhed.

Shitstorme

Et større dansk forsikringsselskab tilbyder dig at købe en shitstormforsikring. Det er ikke en forsikring i traditionel forstand, hvor du får udbetalt en erstatning, hvis du lider et tab. Det er nemlig meget svært at opgøre det tab du eventuelt lider i forbindelse med dårlig omtale online.

Til gengæld dækker forsikringen eksperthjælp i tilfælde af, at du rent faktisk får dårlig omtale efter nogle på forhånd definerede parametre. Du bliver hjulpet ud af shitstormen og også i gang med den online reputation management, der skal sikre din virksomhed overlevelse i lang tid efter omtalen ramte.

I 2014 og 2015 blev danskerne for alvor bekendt med terminologien shitstorm efter svære omgange blandt andet til Jensens Bøfhus og Idé Møbler. Det har de færreste virksomheder lyst til at opleve selv og det har skabt et marked for shitstormforsikringen.

Netbankindbrud

netbankindbrudSom erhverv har du ikke de samme rettigheder som privatperson. Hvis du får et indbrud i virksomhedens netbank, som flere personer har adgang til end din private, får du således ikke dækket tabet af banken, der trækker pengene tilbage.

Hvis du skal have dækket et tab efter indbrud i din netbank, er du nødt til at tegne en netbankforsikring.

Denne dækker op til et givent beløb aftalt i din forsikringspolice. Hvis du får indbrud og penge uden din autoritet bliver overført fra kontoen får du pengene tilbage af forsikringsselskabet.

En netbankforsikring udbydes både af forsikringsselskaber og banker – ofte sammen. De koster fra få hundrede kroner om året og op afhængigt af hvor højt et beløb du har behov for at få dækket.

Driftstabserstatning

En lidt ældre kending er driftstabserstatningen. Hvis du bliver udsat for et ekstraordinært driftstab – de præcise omstændigheder aftales i den enkelte police og afhænger af hvilket selskab du opererer med – får du erstattet driftstabet.

Der ydes dog ikke erstatning til permanente tab af virksomhed. Det er ekstraordinære og midlertidige omstændigheder, forsikringer tager sigte efter.

Som med forsikring til dig privat er det værd at huske, det skal være en forretning for forsikringsselskabet at udbyde dem. Derfor bør du begrænse dig til at forsikre dig imod det, din virksomhed ikke kan overleve hvis sker – her opstår behovet for ansvarsforsikring og eventuelt en udvidet ulykkesforsikring.

De fleste andre forsikringer er spændende og sjove, men næppe god økonomi for din virksomhed, da forsikringsselskabet skal tjene penge på dem i sidste ende.