Styr dine lamper med din mobiltelefon

Artiklen indeholder reklamelinks

Vores mobiltelefoner kan hjælpe os mere og mere i det daglige liv. Vi finder vej til arbejde, finder ud af om butikken har åben, kontakter vores familie og tjekker mobilen på den trofaste lille hjælper.

Nu skal vi også styre vores lamper og vores musik i stuen med mobilen.

Phillips har lavet en lampeserie med navnet Hue. Formålet er at nytænke de lamper, vi har hængende derhjemme. Det er en innovation i branchen på et parameter, vi ikke er vant til.

PH, AJ og Verpan laver nye og spændende designs, men de har begge været tilbageholdende med at udnytte de muligheder, som teknologien i dag tilbyder os.

Phillips kalder Hue for ”personlig trådløs belysning”.

Den trådløse del

Du kan installere en applikation på din mobiltelefon – enten Android eller iOS, og herfra styre lyset med mobilen. Du kan tænde lyset og ”varme rummet op” inden du kommer hjem, ligesom du kan sænke eller hæve lysstyrken, mens du sidder i din sofastol med din telefon.

Det er også muligt, at lave en højere eller lavere lystemperatur i et rum frem for et andet. Du styrer hele hjemmets lys med din egen controller i form af din mobiltelefon. Du kan i et system tilslutte op til 50 lamper og styre dem på en enkelt enhed.

Leg rundt med kontrast og hvidt lys

Styr-dine-lamper-med-din-mobiltelefon--intextNår du har købt en almindelig designerlamper og køber en passende pære til, har du et tal, der angiver din Kelvin-score, din Ra-score og din lumen.

Det er fast, da du ikke skifter din pære hver anden dag og din lampe i øvrigt ikke ændrer sig.

Det personlige aspekt fra din Phillips Hue-lampe skal komme fra muligheden i hele tiden at ændre med toner, kontraster, hvidt lys og alle farver for at skabe den rette stemningsbelysning.

Lyset der passer til en hyggelig aften med Matador og slik, er ikke det samme lys, som gør dig effektiv, hvis du har opgaver fra arbejdet, du gerne vil have løst.

Lys er en vigtig faktor for hvordan vi performer og har det i hverdagen, og målet med Hue er, i modsætning til tidligere, at gøre det til et parameter vi kan ændre i det enkelte rum.

Alternativet er at indrette forskellige rum med forskellige typer af lys, men så stort et hus er det ikke alle danskere, der har. Nu kan de med en forholdsvis lille investering i den rette lamper opnå den ønskede effekt.

Vi tror her på siden det er et spørgsmål om tid før de andre, og mere anerkendte designerlampe-producenter som fx Le Klint, Verpan og PH tager idéen til sig og selv begynder at udnytte det faktum, at vi alle går rundt med en lille, men stærk computer i lommen.

Kan vi først sammensmelte teknologiens verden med designets bliver det først spændende, og vi håber Danmark bliver et førende land inden for kombinationen, ligesom vi er et førende land inden for den rene designdel lige nu.

En Philips Hue-lampe koster i omegnen af et halvt tusinde kroner, og kan købes såvel på nettet som i bl.a. Elgiganten og Fonas fysiske butikker.