Husforsikring

Private skal også tegne entrepriseforsikring

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er ikke kun professionelle, der skal have forsikringen i orden i forbindelse med byggeprojekter. Også private der igangsætter både mindre og større entrepriser og ombygninger skal have styr på deres forsikring. Det er nemlig ikke altid, at den almindelige husforsikring dækker, hvis der sker noget.

De fleste danskere har de forsikringer, der anbefales som private. Hvis man skal i gang med en større ombygning eller tilbygning, er det dog ikke altid, at disse forsikringer dækker. Det kan være nødvendigt at tegne en ekstra forsikring, som både skal sikre mod skader, og samtidig gøre op mod professionelle håndværkere og andre fagfolk, der er alt for dårligt forsikret ved entrepriser.

Det anbefales, at man som privat kontakter altid kontakter sit forsikringsselskab, inden man går i gang med et byggeprojekt. På den måde kan det enkelte forsikringsselskab rådgive i den konkrete sag, og man sikrer sig, at man er helt dækket, hvis noget skulle ske i forbindelse med projektet.

Det dækker din husforsikring ikke

Når man køber hus, vil man ofte være nødsaget til at optage et realkreditlån. En husforsikring er et krav fra dit realkreditinstitut, og derfor har langt de fleste boligejere en husforsikring. En husforsikring dækker typisk de skader, der kan opstå som følge af en brand, en vandskade eller i forbindelse med en storm. I nogle tilfælde dækker husforsikringen desuden retshjælp, som kan bruges til advokatbistand, hvis man skulle blive uenige med sine håndværkere i forbindelse med et byggeri.

Der kan dog opstå mange andre problemer i forbindelse med private entrepriser – også selvom de er små. Både hærværk, tyveri, arbejdsskader eller skader på for eksempel elementer. Husforsikringen kan hjælpe dig godt på vej, men hvis du vil være helt sikker på at være dækket, er det altså ikke altid nok med en husforsikring.

Husforsikringen dækker nemlig ikke, hvis der sker noget med de materialer, der endnu ikke er bygget ind i huset. I forbindelse med entrepriser vil der typisk stå forskellige materialer, der skal bruges senere hen, og hvis disse bliver stjålet, er man altså ikke dækket ind blot med en husforsikring.

Tegn en entrepriseforsikring

Privat entrepriseforsikringDet er trist at bruge penge på noget, der ikke er ens egen skyld – for eksempel hvis man oplever et tyveri af materialerne. Mange forsikringsselskaber råder derfor private, der er i gang med entrepriser, til at tegne en entrepriseforsikring – også kaldet all-risk forsikring.

Når man har håndværkere til at stå for byggeriet, er det en klar fordel at tegne en entrepriseforsikring. Hvis håndværkerne ikke er godt nok forsikret, kan du hurtigt komme i klemme, hvis du ikke har din forsikring i orden.

Det er især en god idé at tegne en entrepriseforsikring, hvis:

  • Der er risiko for, at nogle kan komme til skade under byggeprojektet
  • Byggeopgaven er kompliceret, dyr og strækker sig over en lang periode
  • Der er mange forskellige fagfolk involveret i projektet
  • Materialerne er leveret på byggepladsen og betalt på forhånd af dig selv