hus-paa-landet

Ny undersøgelse: Flere vælger at flytte på landet

Vi kan ikke komme udenom, at Coronakrisen har haft en stor indvirkning på hele vores danske samfund og har vendt op og ned på rigtig manges hverdag. Boligmarkedet er dog en af de steder, der ikke er blevet nær så ramt, som mange havde gået og frygtet. Tværtimod er der sket en markant stigning i boligsalget, hvilket har betydet, at udbuddet af boliger har været rekordlavt.

En ny undersøgelse fra Boligsiden viser dog også, at der særligt har været en stigning i antallet af boligsalg udenfor byerne. Ifølge undersøgelsen er antallet af solgte huse og lejligheder på landet steget fra marts til august i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Selvom der generelt er sket en stigning i antallet af solgte boliger landet over, er der altså også sket en specifik stigning i antallet af boligsalg udenfor byerne.

Danskerne har ændret boligønsker

Der er således flere danskere, der har valgt at købe bolig og bosætte sig på landet i år end sidste år. Dette kan muligvis skyldes, at danskerne under Corona har fået nye prioriteter og ønsker i forhold til deres bolig. Coronakrisens fremkomst har betydet, at mange har måtte ændre adfærd og været nødsaget til at arbejde hjemmefra i en periode.

Tiden derhjemme har dermed fået mange til at indse, at deres nuværende bolig ikke lever op til de krav og ønsker, som de har til en bolig. Det kan samtidig også være, at manges boligbehov er ændret i forbindelse med nedlukningen af Danmark, hvor man har indset, at man har brug for mere plads eller flere værelser, der kan fungere som hjemmekontor. Det gør boligerne på landet til et oplagt valg, fordi man netop får flere kvadratmeter for pengene.

Nedlukningen i foråret på grund af Corona har især også givet anledning til ændret adfærd hos danskerne, hvor mange har måtte bevæge sig udenfor for at dyrke motion og mødes med venner. Dette kan også have været en medvirkende årsag til, at mange har valgt at flytte på landet, hvor der er kort til smukke, naturrige omgivelser.

natur-paa-landet

Huse på landet bliver mere populære

Selvom der også inden Coronakrisens fremkomst har været en interesse i at købe boliger udenfor de store byer, er det alligevel blevet mere populært at købe hus på landet. Og det kan særligt komme sælgerne til gode. Mange der sætter deres hus til salg, oplever, at det er svært at sælge, og at liggetiden på huset derfor bliver lang. Den øgede interesse for at købe en bolig på landet, kan dog netop være med til at vende rundt på dette og gøre det nemmere at sælge boligen på landet.

En god ejendomsmægler i Auning kan desuden være en god hjælp, hvis du ønsker at øge sandsynligheden for at få din bolig solgt hurtigere. Denne ejendomsmægler har mange års erfaring inden for boligbranchen, og har derfor stor ekspertise i forhold til at kunne hjælpe dig med at sætte prisen på huset, lave salgsopstilling og arrangere fremvisninger for interesserede købere. En ejendomsmægler kan samtidig også give dig gode råd til, hvad du selv kan gøre for at få huset solgt hurtigere, så du undgår en lang liggetid.