Billigere varmeregning

Er du interesseret i en billigere varmeregning?

Artiklen indeholder reklamelinks

Fjernvarme, pille,- olie,- eller træ fyr, brændeovn, og varmepumpe. Uanset hvilken måde du får opvarmet dit hus på, vil du gerne kunne spare penge på denne post. For netop udgifterne til de forskellige opvarmningsmetoder er dyre, nogle mere end andre. I denne årstid bliver der koldere uden for, og dermed også inde i huset. Så skal der fyres op – for vi vil ikke fryse.

Fyrringssæsonen er skudt i gang, heldigvis for varmeregningen har der endnu ikke været så koldt uden for, at der har været minusgrader – i hvert fald kun en enkel nat eller to. Det kan mærkes på varmeregningen, men hvad nu hvis det bliver rigtig koldt? Så skruer vi op for forbruget – men hvordan kan du spare penge på varmeregningen?

En mindre regning

er-du-interesseret-i-en-billigere-varmeregning-1Vinteren kan stadig nå at blive kold og dermed dyr. Har du lyst til at spare penge, ved at have styr på den måde du bruger varmen i dit hus eller lejlighed på, så læs endelig med her. Nogle kan spare op til flere tusinde kroner om året, ved at regulere på- og aflæse varmemåleren.

Aflæs måleren hver 14. dag eller i hvert fald en gang om måneden. På den måde kan man håndtere skaden inden ekstraregningen kommer.  Du kan spare penge, og hjælpe med at spare på CO2-udslipningen også.

Du kan altså spare rigtig mange penge, hvis bare du har en smule forstand på, hvordan dit varmeanlæg skal indstilles. Rigtig mange bruger varmen forkert, og det koster hurtigt mange penge.

Varmeanlægget sørger også for, at du har varm vand i hanen. Men også her kan du spare penge – anlæggets varmetermometer afslører hvor varmt vandet er. Denne termostat bør stå på ca. 55 grader, for at undgå skadelige bakterier som legionellabakterier som findes i vand.

Så har du undret dig over, at dit bad om morgenen enten er for varm eller kold, så er det sikkert denne termostat der skal ændres på. Er du i tvivl om, hvordan du skal regulere og stille på disse parametre i varmeanlægget kan du altid kontakte en VVS’er. Vil du ikke betale ham for at komme og tjekke en gang om måneden, må du kigge godt efter, når han er der.

Varmepumper gir overskud

Det er ikke kun varmepumpen man skal bringe ned i pris, også selve cirkulationspumpen, som får varmen rundt i huset igennem rør. Cirkulationspumpen er tilsluttet strøm for at virke – men hvilket energimærke har din pumpe?

Det kan hurtigt svare sig, at købe en ny energivenlig pumpe. Vil du ikke ud og lave en god investering, som har tjent sig selv hjem efter et par år, kan du også vælge at få tidsstyret din nuværende strømsluger, så den ikke kører hele tiden.

Det mest optimalt ville jo være, at der er varmt vand, når man skal bruge det. Men når der ikke er nogen hjemme i huset det meste af dagen, så ville det være smart, at slukke for pumpen, så den ikke står og bruger strøm.

Derfor er der opfundet et tænd-sluk ur, som du selv kan styre. Har du bad og køkken tæt på varmeanlægget, skal du nok overveje, om det overhovedet er nødvendigt med en cirkulationspumpe.