Advokat

Din advokat bliver bedre – især i de store byer

Artiklen indeholder reklamelinks

For mange er en advokat en hjælp, der bringes i spil først når en virksomhed er i problemer. Advokaten går ind og deltager i retssagen, i spillet der leder op til og hvis virksomheden er udsat for en trussel fra fx en tidligere medarbejder eller en konkurrent.

Men en advokat kan også være en præventiv partner, der forhindrer problemer i at opstå – eller en partner, der hjælper med den korrekte værdiansættelse ved et salg, at en glædelig fusion går godt til og meget andet.

Advokater bliver i højere grad specialiseret

Især hvis du bor i nærheden af en større by har du i dag mulighed for at finde en dygtig og specialiseret advokat.

Advokater bliver nemlig – takket være især internettet – i højere og højere grad specialiseret. Hvor det tidligere var svært uden et stort netværk at komme igennem til de kunder, der fx efterspørger alene immaterielret, ansættelses- og arbejdsret eller et andet juridisk emne er det i dag nemt ved hjælp af annoncering online.

Dette ses især i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Søger du fx en advokat i Aarhus har du flere hundrede valgmuligheder. Selv hvis du kommer lidt uden for byen og søger en advokat i Favrskov uden for Aarhus har du adskillige muligheder.

Landsbyadvokaten forsvinder gradvist

At advokater bliver generelt mere specialiserede er gode nyheder for dig som klient. Du får en bedre og mere specialiseret rådgivning til en pris, der løbende bliver lavere som følge af den intensiverede konkurrence. Advokaterne får samtidigt mulighed for at arbejde med det, de er bedst til og på denne måde vinder alle.

Dette betyder dog også svære vilkår for det, der tidligere var kendt som ”landsbyadvokaten”. Det er advokaten der sidder i byen og får de opgaver, byens borgere nu og engang har brug for at få løst – testamenter, ægtepagter og især bolighandler.

Fordi at danskerne i dag søger online efter deres advokat og ikke vælger den første og bedste nede i landsbyen har de advokater, der ikke tager de nye metoder og virkemidler til sig svært ved at holde på deres klientportefølje.

Hav en advokat tilknyttet din virksomhed

Er du virksomhedsejer giver det god mening for dig permanent at have tilknyttet en advokat. Ved at have den samme advokat tilknyttet har du mulighed for at spare penge på dine ’dagligdags’-juridiske udfordringer, da din juridiske partner allerede kender din virksomhed og dens problemstillinger.

Samtidigt har du mulighed for at forhindre problemer i at opstå med korrekt udformede ansættelsesbeviser, kontrakter der er forhandlet til din fordel og et par kritiske øjne på de juridiske udfordringer, din virksomhed i øvrigt rammer.

Advokaten er defineret ved at skulle skabe værdi i den virksomhed, han hjælper – ellers har advokaten ingen eksistensberettigelse. Og det er den danske advokatstand klar over i højere grad end nogensinde før.

Skal du bruge fx en advokat i Aarhus eller førnævnte Favrskov kan det anbefales at tage møder med to eller tre advokater til at starte med for at finde den rigtige fremtidige sparringspartner. At vælge en advokat er, som at vælge partner i øvrigt, langt hen ad vejen et spørgsmål om at have en god kemi med den du taler med!