Der er penge at spare ved at have kontor uden for de store byer

Artiklen indeholder reklamelinks

Plads kan være dyrt – også for virksomheder. Derfor bør man som virksomhed også altid være opmærksom på, hvilke omkostninger der er forbundet med det sted, man har valgt at lægge sine fysiske rammer som eksempelvis kontoret.

Det er selvfølgelig ikke alle tidspunkter og alle differencer i leje eller ydelse på lån, der er oplagte at springe på, fordi der også altid er omkostninger forbundet med at flytte.

Mange virksomheder kan dog med fordel overveje, om man fortsat skal blive i de store byer, hvis virksomheden alligevel står over for en flytning.

Måske virksomheden er vokset ud af de nuværende rammer, eller måske kan det nuværende lejemål ikke forlænges – her skal virksomheden alligevel flyttes, og enhver virksomhed skylder sig selv at lede efter en billig husleje eller et billigt køb.

Prisen falder næsten uden for byskiltet

Man skal nemlig oftest ikke særlig langt uden for byskiltet, før man begynder at se et væsentligt fald i ejendomspriser. En kompetent ejendomsmægler vil uden tvivl kunne vejlede i forhold til de relevante oplysninger.

En virksomhed i Randers vil kunne spare penge på at kigge på nogle af de mindre byer, der findes rundt om byen. Oplandet inkluderer blandt andet Auning, som er mindre end en halv time væk med både bil og offentlig transport.

Auning er ikke en lille landsby, og derfor er der solide forbindelser med offentlig transport – noget en ejendomsmægler i Auning vil slå på tromme for.

Byen er et godt eksempel på en by, der både indeholder en vis mængde mennesker, offentlig transport og ikke mindst villigheden til nye virksomheder. Der findes mange byer som Auning rundt om de større danske byer, som virksomheder bør overveje, når der skal flyttes.

Udflytning er ikke uden forbehold

En ting at have i baghovedet, hvis man som virksomhed gerne vil flytte til en af de mindre byer for at spare på huslejen er rekruttering. Det er lettere at rekruttere til en arbejdsplads, der ligger 5 minutter væk på cykel, end en halv time i bus.

Derfor er det vigtigt, at virksomhederne for synliggjort, hvilke fordele der er ved udflytningen.

Måske er der så luft til en lidt højere løn, bedre eller større lokaler, flere kolleger, vækst i virksomheden og dermed jobsikkerhed eller muligheder for at gøre karriere i virksomheden er bare nogle af de fordele, man kan kommunikere ud.

Taknemmelige mindre byer

Vælger man at flytte sin virksomhed ud til en af de mindre byer, kan der være en undervurderet sideeffekt – mange mindre byer bliver nemlig meget glade, når der kommer nye virksomheder til byen.

I disse tider er der meget tale om, at alle valfarter mod hovedstaden og de andre store byer, men de, der bliver tilbage i de mindre byer, er glade for, at der kommer nyt liv i byen.

Der vil ofte være forskellige netværk, samarbejder, sammenslutninger eller andet, man kan blive en del af, og som man kan få gavn af, hvis man forstår at udnytte det.

Især når der er tale om virksomheder, der ikke behøver at være fysisk til stede et sted for at kunne udføre arbejdet, vil kunne få en fordel. Selvfølgelig gælder det også virksomheder, som ikke kræver, at kunden tropper op ved fordøren.

En mekaniker kræver, at kunden kan aflevere bilen på værkstedet, men en grafiker kan få en opgave over mail eller telefon. Grafikeren kan altså slippe for den ekstrahøje boligomkostning, der er i de større byer.