Amazon paa markedet

Amazon kan være på vej til Danmark og presse danske virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

Hvis man som dansker vil handle hos Amazon, skal man i dag handle igennem den britiske, tyske eller internationale indgang, men det kan være fortid inden længe. Noget kunne nemlig tyde på, at e-handelsgiganten pønser på at indtage Danmark og Norden.

De nordiske lande er blandt andet kendt for at være langt fremme, når det kommer til teknologi, og derfor er udviklingen i og for sig meget naturlig.

Når Amazon ikke er kommet til Danmark endnu, kan det være på grund af det relativt spinkle befolkningsgrundlag, som udgør de potentielle kunder, men ifølge mobilsiden.dk har flere medier beskæftiget sig med rygterne om Amazons indtog i Norden.

En del er allerede bekræftet

Som regel tænker mange på Amazon som et sted, hvor man kan købe alverdens produkter, men Amazon laver faktisk meget andet. Et datterselskab af det store Amazon er faktisk allerede klar til at flytte ind i Danmark.

Amazon Web Services, som normalt bare kaldes AWS, er allerede at finde i Sverige, hvor deres hovedkontor ligger, men inden for kort tid flytter de også ind i Danmark.

Dette datterselskab udbyder cloud-løsninger til virksomheder og har tusindvis af kunder rundt om i verden. AWS skulle have kunder i 190 lande og er en af verdens absolut største udbydere inden for cloud-sektoren.

Usikkerhed om effekten

Amazon til Danmark

Hvorvidt det vil være en positiv eller negativ ting for danskerne og danske webshops, at Amazon er på vej til landet, er ikke helt sikkert. Danskerne er vant til at have både deres supermarked, legetøjsbutik og selv apotek online, så villigheden til at handle på nettet er meget tydelig.

Mens blandt andre Dansk Industri mener, at Amazon vil have potentialet til at udvide dansk internethandel, så er andre som webshoppen Proshop mere skeptiske og forudser, at Amazon vil kvæle nogle danske webbutikker.

Hvorvidt Amazon vil trække internethandel op til gavn for webshops helt generelt, eller om giganten vil knuse den modstand, der måtte være, er altså svært at spå præcist om.

Til gengæld ligger det fast, at hvis Amazon sætter ind i Danmark, kommer det danske e-handelsmarked til at ændre sig. Der vil være konkurrence på onlinefronten for både apoteker, supermarkeder, tøjbutikker og så godt som alle virksomheder, der sælger varer online.

Forbrugerne får noget ud af det

Som tommelfingerregel får forbrugerne altid noget godt ud af konkurrence på et marked. Enten falder priserne som følge af konkurrencen, eller også kommer der andre parametre, hvor konkurrencen giver fordele for forbrugerne.

En ting Amazon er kendt for er kort leveringstid, og derfor kan det være et punkt, hvor forbrugerne i Danmark kommer til at nyde godt af et eventuelt Amazon-indtog.

Amazon kan meget vel tage dag til dag-levering med til landet, hvilket selvfølgelig vil være en bonus for forbrugerne herhjemme. Den hurtige levering er et af Amazons store trækplastre i hjemlandet USA, og Amazon har tidligere snakket om levering af varer med droner for at kunne levere så hurtigt som muligt.

Om vi får det at se i Danmark lige med det første er dog noget tvivlsomt.